Heraikus Creative Commons License 2020.04.18 0 0 746

Fazekas József: Kiútvesztő

 

10.o."...mindenki megváltoztathatja a múltról alkotott képét , birtokolhatja jelenét, és megalkothatja a számára jobb jövőt ."

 

11.o"....a földi létben a viszonylagosság segít minket előre a kiválasztott ösvényen."

 

47.o." Nagyon gyakran hibásan értelmezzük a lélek és az érzelmek kapcsolatát. ...a legszembetűnőbb talán , hogy az érzelmek szélsőségesek tudnak lenni , míg a lélek érzete egy finomabb érzés, amely az érzelmekhez viszonyítva kiegyensúlyozottabb...akár egy folyó , folyamatosan mozog a megfelelő irányba . Ebben a folyóban nincsenek hullámok , mert nem hatnak rá a tomboló viharok . Az áramlat csak halad az univerzum törvényeinek engedelmeskedve ."

 

55.o." Lelkünket nem kiművelni , hanem meglelni kell , mert az kész . .......Személyiségünk egy felvett szokás , míg lelkünk egy állandó minőség kezdetektől fogva ."

 

96.o. "Sokféleképpen lehet kiölni az érzelmeket egy emberből . Számomra úgy tűnik , hogy az egyik lehetséges mód , ha valakit megalázunk amikor kifejezi ezeket az érzelmeket . Biztosak lehetünk benne, hogyha elég hosszú ideig tesszük , többé nem fogja kifejezni saját érzelmeit , sőt  elutasítja magát az érzelmet is ."