V.P. Creative Commons License 2020.02.04 -1 1 5174

A csapvizböl en semmikepp nem innek Kenyaban :)

Nalunk különben az a "szabaly": "Inni es fogat mosni csak palackozott vizzel, amint elhagyjuk Europa hatarait." (A gyerek 6 eves volt, amikor elöször Azsiaba jött velünk, akkor ezt megtanulta, s ügyesen be is tartotta, no persze mi is odafigyeltünk, hogy rendesen megfözött, atsütött dolgokat egyen, ugyhogy az egy honapnyi kinai körut alatt egyszer sem volt hanyas-hasmenes. Azota a "szabaly" teljesen termeszetesse valt szamara, s most mar siman eszik velünk az utcai arusoknal is, minden gond nelkül.)

A Nairobiban es Arushaban könnyen tudtunk palackozott vizet venni, a falvakban nem probaltuk, mert az autot feltankoltuk indulasnal. De a szallasainkon is mindig tettek ki kis kiszerelesü vizet, ami pont jo is volt, mert az autoban levö hütötaskaba, azokat könnyebben bele lehett pakolni.

 

Oktoberben mar beköszöntött a short rainy season. Szinte minden nap esett egy kis esö, altalaban a hajnali orakban. Ennek megfelelöen olykor egesz nagy hullamok jöttek, ami termeszetesen megkavarta a homokosabb partszakaszokon a sekelyebb vizet, de ez nem volt zavaro.

Sznorkellezni leginkabb a Kisine Marine Parkban voltunk, ott joval melyebb a viz, jok voltak a latasi viszonyok, bar jobb lett volna, ha nem olyan felhös az eg.

 

Egesz jol beszelnek angolul, föleg azok, akik a turizmushoz kapcsolodnak. John, a soförünk kimondottan valasztekosan beszelt. Tanzaniaban mar rosszabb volt a tapasztalatunk, de boldogulni ott is lehetett, föleg, ha egyszerü tömondatokban, a lenyeget mondja az ember...

Előzmény: Boby913 (5173)