buksi754 Creative Commons License 2020.01.30 0 0 535

Mert, mi van ha hívnak? Véletlenül bele fog szólni aki keres téged, ha felveszed? Mire kell figyelni? Mitől féltek?? De komolyan. Én nem is értem...

 

Mert nem ismeritek, hogy ez milyen körzet? Mert ma már csak mobil körzetek léteznek, földrajzi körzetek nem is? Vagy a három nagy mobilszolgáltató hívókorzetén kívül nem is lehet már más? Gondolom a Tesco mobilt is letiltottátok meg kinyomtátok mert az 31-es volt. Most ugyanígy csináltok az 50-es DIGI mobillal is, csak mert tudatlanok és félősek vagytok?

 

Díjak miatt? Ha hívsz valakit fizetsz a tarifacsomagod szerint. A fogadott hívás ingyenes, Ti nem így tudjátok? 

A kilencvenes években a westel900 idejében volt az az elején, hogy akit a mobilján hívtak a hívott fél fizette a fogadott hivast. De hol van az már! 

Illetve ha külföldre mentél, akkor fizettél a barangolasert (roamingért) hogy utánad irányították a hívást magyarorszagról a tartózkodási országodig. De már évek óta megszűnt a roaming díj az EU ban. Úgyhogy most mi is van amiért vigyázni kell? 

 

De hogy tisztába is tegyem a dolgot, a 21 és körzetszám helytől független szolgáltatási körzet. Azaz nem kötődik egy megyéhez sem, akárcsak egy mobil körzet.  Ez egy internetes telefonszam. Interneten keresztül működik, akárcsak egy messenger, whatsapp, stb. Csakhogy azok viszonylag zárt rendszerek, nem tudsz kifelé telefonálni, és téged sem tudnak elerni azok akik nem regisztrálnak ugyanabba a szolgáltatásba. Itt viszont elér bárki a magyar 21-es számodat hívva akkor is ha Te mondjuk mittudomen Szingapúrba vagy és racsatlkaoztal az internetre. A hívás fogadás roaming mentes lesz, hisz az interneten ingyen továbbítódik hozzád a hívás. 

 

21-es körzetszamot bárki kérhet aki akar. Pár száz forint évente. 

https://www.ephone.ch/hu/services#telsz

 

Nekem is van mar vagy több mint egy évtizede, korábban a Neophone - tol ami ingyen volt de már megszünt, most pedig a DIGI-től van 250 forintért havonta, de nekem megéri, hogy 6 forintért hívjak mobilt másodperc alapú számlázással és bárhol is vagyok legyen egy magyar telefonszámom amit vezetékes szám díjáért lehet hívni. 

http://digi.hu/ajanlat/telefon/telefon   

(nomadikus részt kell nézni) 

 

Előzmény: Erzsi 1221 (534)