patrik_1985 Creative Commons License 2019.12.26 0 0 19344

Nem pont szociális fóbiás barátnőt keresek, csak egy észrevétel volt, hogy szerintem simán működhetne a dolog, sőt jobban is kellene működnie, mert ez az elmondom, nem mondom el, megérti-e vagy nem dolog nem lenne, ezek nélkül meg azért könnyebb a másikban megbízni, könnyebben lesztek egymás bizalmasai, mert tapasztalatom az, hogy bár normális emberek vagyunk, de azért legtöbbünknél az ismerkedési fázis nehezebb, nehezebben nyílunk meg.

Szerintem a szociális fóbiás emberek emiatt az egész miatt (mármint fóbiás helyzet miatt) személyiségileg ragaszkodóbb, hűségesebb, mások értékeit jobban megbecsülőbb emberek, az igazat megvallva én örülnék neki, hogy ha egy hozzám hasonló tulajdonságokkal "felruházott" szociális fóbiás lányra lelnék.

(amúgy tényleg nem nagyon tolonganak a szociális fóbiás lányok az első írásom óta, egy levél sem jött az e-mail címemre, ha jól sejtem itt a fórumon is azóta csak fiúk írtak)

 

 

"Lehet valamikor a jövőben már nem lesznek ezek a problémáid. " - Sajnos nem nagyon látok olyan embereket, akik megosztották volna itt a sikertörténeteiket, meg valahol azt olvastam, hogy a szociális fóbia az nem olyan, mint más fóbiák, itt hiába mész bele a necces szitukba, hiába nem történik benne semmi rossz, a következő alkalommal újból aggódni fogsz, hogy menni fog-e az adott dolog vagy sem. Nálam is az a tapasztalat, hogy az adott szituáció többszöri "gyakorlása" nem segít, valahogy az agyat kellene valami más módon átprogramozni, hogy az aggodalom ne jöjjön elő, mert ez tényleg agyban dől el, ezért is tudja ezt a szorongást, szorongás hatására jelentkező tüneteket (pl. kézremegés) kikapcsolni pl. az alkohol.

Előzmény: Ropass (19343)