FBLLMAG Creative Commons License 2019.12.20 0 0 34657

Nem rossz a Te elképzelésed sem, lámpák viszonylatában, sőt. Találkoztunk is már. Nagyjából ismerem a helyzetedet (de csak tényleg nagyjából).

 

Tapasztalataim szerint válogattam ki pár tulajdonságot, amit fontosnak tartok, egyes körülmények között, bizonyos helyzetben. Pár észrevételemet leírnák. 

 

1., Most érkeztem haza a szállodából (többnapos évzáró buliból). Az úton az autóban véletlen ne kapcsoljon be a lámpa. A hotelban mindenhol automata fény, szobán meg lehet keresni a kapcsolókat. Ezért jó, ha ilyenkor is van valamilyen lámpa velünk. Nem kell hatalmas fényerő. Mérete minél apróbb, annál jobb. Mindenképpen jelezze, hol találom meg, hogy ne keljen éjjel keresgélnem. A szobatársamat se keltsem fel vele. Lehetőleg bírja ki az akár hetes üdülést is. Esetemben az 1AA -s Zebralight SC5w, 2AA -s Nitecore MT20A, 18650 -es Armytek Prime C2 USB, Emisar D4V2 ami bevált.

 

2., Távol a civilizációtól, esti erdei séta. Hurcolni, km -ken keresztül, azért nem vagyok oda a kilós db -kért. Láb elé világítva, minél tovább bírja, annál jobb (eddig az Armytek Viking / Predator PRO lámpáim jöttek be 50 órás üzemidővel). Jelenkeg a Maglite ML50LX 2C -vel szemezek (100+ óra üzemidő). Persze a 100 m hatótáv is jól jön. Legalább 1, lehetőleg minél apróbb lámpa, mely SOS leadására is képes. Alkalmas legyen ez is huzamosabb üzemelésre, ha lehet AA elem / akku -val legyen használható (a Li-Fe elemek -40 °C -ot is elviselnek). Fenix LD22 ami bevált.

 

3., Autóban is biztos, hogy AA -s lámpát tartok. Esetemben a Maglite MINI AA PRO+ van benne Energizer lithiumos elemekkel (esetleg NiMh akkukkal). Ezek ki sem folynak, hideget is, meleget is bírják.

 

Ház körül, naponta hordani, viszont azok az aprócska fények is jók lehetnek, amiket emlegetsz. Elvesznek a zsebben, ennek ellenére rendes fényerővel rendelkeznek. 

Előzmény: ...slr... (34656)