atsoc Creative Commons License 2019.12.15 0 0 19339

 

 

Szia!

 

Szerintem sokan olvassák ezt a fórumot, csak lusták, vagy egyszerűen csak kedvük nincs írni.

Magamból indulok ki, mert én is már jó ideje nem írtam, de 2-3 naponta belépek ide és a "szomszéd" topikokba, mert érdekelnek ezek a pszichológiai problémák.

Akár én is írhattam volna a hozzászólásodat, mert szinte mindenben hasonlítunk és szerintem is rengetegen vagyunk hasonló cipőben.

Egyébként ennek a fóbiának hozzád hasonlóan én is az enyhébb fokozatát képviselem és a hétköznapokban mindig is kényesen ügyeltem arra, hogy a külvilág semmit ne vegyen észre ebből, mert gyengeségnek, kívülállók számára megmagyarázhatatlan "kattantságnak" gondolom, ami szerintem kínos ebben a mai pörgős világban.

Nálam a párválasztásban ez nem volt szempont, persze egy nagy hangú, harsány nőt nem tudnék elképzelni magam mellett, mert hosszú távon fárasztana, idegesítene. :)

 

Érdekes módon nekem az evés, ivás nem okozott soha problémát társaságban, én inkább az üresjárati csoportos semmittevést és a felületes beszélgetéseket kerültem mindig, már amennyire lehetett kerülni.

Neked az evés-iváson kívül milyen helyzetek okoznak még nehézséget?

 

Én is próbálkoztam pár hónapja, de szerintem nehéz lesz itt levelezőpartnert találni, mert aki tényleg szociális fóbiás, annak szerintem még egy email megírása is túlságosan magas szintű kibontakozás, vagy csak nekem nem volt szerencsém, mert 1-2 emberkével siekrült váltanom néhány emailt, de úgy éreztem, mintha egy farönkkel komminikáltam volna.( kérdésekre adott 1-2 szavas, tőmondatos válaszok, érdekltelenség stb.)

 

Írt valaki?

Előzmény: patrik_1985 (19335)