Mono SE Creative Commons License 2019.12.14 -1 0 22041

Istenkém, be fogsz menni a dzsungelbe, és nemtom kiaretek fog onnan majd kihozni ;) 

 

- Pink Floyd: kb 30 éve egyáltalán nem hallgatok tőlük semmit, így nem ismertem az említett lemezüket sem, de most belehallgattam a yt-on, mi is ez:

 

https://youtu.be/1gbE7MtI_co

 

Nyugodj meg, ha katasztrofálisan szarul kevert, rosszul szólónak hallod a lemezt, akkor egész jól sikerült a lemezjátszód ;ĐĐĐ

 

- Futómű felfüggesztés: az nem úgy van ám, hogy csak hasraütünk és nekiugrunk valaminek, hol ide, hol oda piszkálgatunk bele egy komlex rezonáló rendszerbe, és ettől majd szánkba repül a hifi sültgalamb. Lófaszt!

 

Egy analóg lemezjátszó a világ egyik legbonyolultabb hangszere, amelynek minden egyes kis porcikája összefüg az összes többi porcikájával, majdhogynem egy szerves élőlény bonyolultsága szintjén. De hogy még véletlenül se sikerüljön a tökéletesség irányába akár egy kis kakaslépést is tenni, az egész hangzás létrejöttébe még a rendszeren látszólag kívülálló dolgok is belerondíthatnak a végső hangképbe. Például az a hokedli, stelázsi, kissámli, sublót, komód, polc, vagy bármi, ami mechanikai érintkezésben van a tulajdonképpeni lemezjátszóval.

Nyilvánvaló, hogy a függesztett sasszik azért jöttek létre, hogy valamiféle izolációt jelentsenek a környezettől, de ez ugyanúgy csak félmegoldás, mint az ellenkezője. Ezt bizonyítja, hogy a lemezjátszó alatti eszközökkel ugyanúgy végig lehet játszani a fix tüskézéssel való rezonancia "elvezetést", ahogy felfújt gumikon himbálódzó stelázsizást.

 

Így aztán roppant kíváncsivá tettől, hogy valójában milyen is a szerkezete a lemezjátszódnak, de hiába olvastam végig lóugrásban az összes posztodat, csak az egyértelmű, hogy egy Sherwood lemezjátszó karját aplikáltad rá a mire is? És mire is raktad rá az egész kócerájt? (Képet, ha lehet! :)

Előzmény: Pistju (22040)