Melcsi625 Creative Commons License 2019.11.25 -1 2 78072

Üdv!Látom többeket érdekel a borravaló,taxizás,stb.Idén nyári beszámolóm:

 

Sousse,Tej Marhaba szállodában voltunk eg hetet,2 felnőtt 2gyerek,Karthagos,nekünk már ment időben a gép,nem volt semmi gond.Szállodával meg voltunk elégedve,jó volt,visszamennénk.

Taxi: még mindig olcsó,a szállodától 3-4 dínár volt a Medina,visszafelé mindig többért hoztak.Volt hogy egyszerűen nem találtunk 10 dínár alatt,jó,mondtuk,de akkor vigyél el a Magazin General-ba,bevásárolunk,várjál meg és vigyél vissz a szállodába.Semmi gond,mondta. Alkudni természetesen kötelező itt is.Már mikor annyira keveset mondott,hogy nem volt pofánk alkudni,mondtuk,hogy menjen a taxióra szerint,úgy meg még kevesebb volt.. :-))) Port el Kantaouiba 7-8 dínárért hoznak-visznek.

A szállodába úgy kezdtük,hogy 10 euro az útlevélbe(,elég volt, )mivel hamar érkeztünk a szállodába,szerettünk volna hamarabb is szobát kapni. Mi már megebédeltünk,felvitték a bőröndöket,mindent elrendeztünk,addig a többiek még a bejelentkezésre vártak.A bárban és az étteremben is volt emberünk,napi 1-2 dínár,és volt minden.

Én úgy látom a hogy előnyére változott azért Tunézia,előtte 14 éve voltam.Most is sok még a szemét,de jóval kevesebb,mint volt,vannak kukák,akkoriban nehezen találtunk..Rengeteg az építkezés,komplett utcák nőttek ki azóta,nagy ütemben építkeznek,ennek hátránya,hogy sok a törmelék,amit csak úgy leraknak,ahová sikerült.Majd megoldják ezt is.Mindenütt rendőr áll,minden sarkon szinte,de szó szerint,kedvesek,integetnek,barátságosak.

Nekünk nagyon bejött megint,igazából én rosszat nem tudnék mondani,tervezzük visszamenni harmadszor is,mert van még kipróbálni való. :-)