Törölt nick Creative Commons License 2019.11.20 0 0 204

Napra nem tudom megmondani, én a gép használata előtt is nagyon ritkán éreztem csak azt hogy "úgy tudnék aludni" az helyett amit éppen csinálok. Mondjuk ebéd után, valami igen hosszú és monoton tevékenység közben. De amióta használom a délutáni "sziesztakésztetésem" egyértelműen elmúlt. Pár napot adjál a szervezetednek, hogy elfogyjon az alvásdeficit. (különben visszafelé is működik, csak pár nap géptelenség után jön vissza a délutáni aludhatnék...)

 

Az orrsövény ferdülés egy dolog, ha csak alvás közben nem kapsz az orrodon levegőt azért gyanakodnék valami allergiára is. A szakirodalom szerint ilyenkor javasolt  orrspray használata, vagy a gép légnedvesítő (ha van) funkciója is javíthat ezen az állapoton.

 

Jól látod, a dolog kulcsa a maszk "elfogadása" és beállításának személyre szabása. Ne parázz rajta, először próbálkozz egy délutáni  - tét nélküli - szunyókáláson. Este azért benn van az emberben a "most aludnom kell". A pántokat kényelmesen állítsd be, nem feltétlenül a nagyon laza a jó. Ha kifúj valahol, akkor szuszog, sivít, a szemednél meg hideg érzést kelt, egyszóval zavar...) Amikor felteszed a maszkot mindenképpen azt érzed hogy nyom, ezen csak agyilag tudod magad túltenni. Az is segít ha oldalra fordulva fekszel, hogy a gégecső súlya ne legyen pluszban az arcodon.

Szerintem az a kényelmes, amikor reggel ébredéskor érzem úgy, hogy nincs rajtam..

 

Ha végképp nem megy az orrlégzés, van olyan maszk is ami a orrba-szájba adja a szükséges levegőt, fullface a neve. A csatlakozás szabványos, így bármilyent lehet a gépre csatlakoztatni. (A CPAP  menüjében át kell állítani a maszk típust.) Nekem nem jött be, bár beszereztem ilyent is , azon a pár  orrlégzés-képtelen (nagyon náthás) éjszakán gép nélkül - szarul - alszok...

 

A fertőtlenítés, mosás, szűrőcsere hozzá tartozik a CPAP rituáléhoz. Még a gégecső szárításnak is meghatározott lógatási módja van. :)

 

 

 

Előzmény: HopeFlower (203)