Erfahrungen Creative Commons License 2019.11.19 0 0 36

Sziasztok! 

 

Én is babysitterkedtem, és nyugodtan mondhatom, hogy soha többet nem vállalnám ezt a munkát. 

 

Aki mégis belevág, annak figyelmébe ajánlom az én tapasztalataimat. 

 

-Ha gyermekfelügyeletet bíznak rád, és ebben meg is állapodtok, akkor a házi -és ház körüli munka már nem a te feladatod! De mindig kérdezz! 

 

-Ami túl szép, hogy igaz legyen, az nem igaz! (Pl.: ha látványosan felülértékeli a szülő a gyereket, az már gyanúra adhat okot, ne gondold, hogy egy apa/anya, aki a gyerekét másra bízza, teljesen objektíven látja őt,hiszen nagyon keveset van a kicsivel...ez sajnos szintén tapasztalat) 

 

-Az első olyan alkalommal, amikor megaláznak, sértegetnek, menekülj!!! Igen, ez is előfordulhat. 

 

-Jól figyeld meg a szülőket, ha nem szimpatikusak, de ha csak valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag nem érzed magad jól a közelükben, bármennyire is kéne a munka, ne fogadd el!  A saját érdeked! 

 

-Ha a telefonos, videóchates interjúkon látványosan mellőzi(k) a szülő(k) a gyerek(ek) jelenlétét, gyanakodj! És szintén passzold le a lehetőséget. 

 

-Ugyanez vonatkozik a személyes találkozásra, amin bár részt vesz a gyerek, de ha látod, hogy neveletlen, szemtelen, hidd el, ott a szülőkkel is lesz jónéhány konfliktusod. 

 

-Nem bántás, és nem általánosítás, de ha külföldre mész gyerekekre vigyázni, inkább mellőzd magyarként a félig, vagy teljesen magyar családot. 

 

-Ha már ott vagy, de nem érzed jól magad, ne húzd az időt, inkább mondj fel, keress másik családot, vagy menj haza, de minél előbb jelezd, hogy el szeretnél menni. 

 

Ezekre javaslom, figyelj, mielőtt külföldre mész, sok kellemetlen meglepetéstől megóvod magad. 

 

Egy kalappal Mindenkinek a tervei megvalósításához!