ezel72 Creative Commons License 2019.11.17 0 2 78066

Kedves HM.Éva!

 

Az idén mi is Tunéziát választottuk, az általad kiválasztott szálloda melletti Nour Palace hotelben voltunk. Szeptember közepén. Az érkezéskor Jusuf egyből tudomásunkra hozta, hogy 20 euró/szoba a szép tengerre néző szoba. Tényleg így is lett. A londiner az egy dollárt kevesellte a 2 db bőrönd felhozataláért.

Az étteremben naponta 1 dollárt adtunk Ahmednek, így az asztal minden este terítve megvolt, ha nem, azonnal tiszta abroszt és terítéket varázsolt.

A kisvasút működik, igaz nem próbáltuk, az árára nem emlékszünk (talán 25 dinár volt /út/fő), de aránytalanul drága ahhoz képest, hogy mi a hotelből kilépve azonnal leintettünk taxit, ami 5 dinárért vitt be a Medinába. Vissza is 5 dinár a fuvar a szállodáig.

Alkudni kötelező! A 120 dináros Messi gyerekmez+nadrág kombó végül 20 dinárért került hozzánk!

A szállodából kilépve sok bolt és ajándék üzlet található, az út túloldalán. Kipróbáltunk egy éttermet is a boltok között, tiszta, higiénikus, vendéglátós szemmel is ajánlani tudom. Minden frissen készült, amit rendeltünk.

Euróval, dollárral bárhol tudtunk fizetni.

Nagyon jól éreztük magunkat, 30 fok meleg volt, hatalmas nagy hullámok és meleg tengervíz. A szállodán kívül is biztonságban éreztük magunkat. A "fáraó átka" (hasmenés) elkerült mindkettőnket.

Igaz a vizet csak tusolásra használtuk, fogmosást palackos vízzel, ami korlátlanul rendelkezésre állt.

Röviden ennyi. Bármi kérdésed lenne, szívesen válaszolunk rá.

Üdv, Tamás.

Előzmény: HM.Éva (78065)