pistu67 Creative Commons License 2019.09.28 -1 3 78040

Sziasztok!

Pénteken fél óra késéssel, de szerencsésen megérkeztünk.

Szeptember 13- 27 Hotel Thapsus.

Nagyon sokszor jártam már Tunéziába, és most sem csalódtam. A mostani utunk alkalmával több meglepetés is ért.

Meglepetés 1. Megérkezésünk után, mire áthaladtunk a kötelező ellenőrzéseken a csomagjaink már a szalagon vártak.

Meglepetés 2. A buszra  ami a szállodába vitt felszállt a Kartago idegen vezetője Anna, hát én még ennyire kedves, segítőkész hölggyel nem találkoztam, az út alatt mindent megtudtunk az  országról, minden kérdésünkre készséggel válaszolt, elmondta mire vigyázzunk, szóval le a kalappal előtte.

Meglepetés 3. A szállodába négyen érkeztünk magyarok, a recepciós valószínű azt hitte, hogy együtt vagyunk, és egymás melletti tengerre néző szobákat adott, ( mi nem arra fizettünk itthon ) és a felkínált 20 Eurót sem fogadta el.

A szálloda a várakozásoknak megfelelő volt, semmi extra. A személyzet kedves, segítőkész, de szerintem nagyon kevesen vannak, szerettünk volna baksist adni, de nem nagyon volt kinek. Az étterembe azzal voltak elfoglalva, hogy leszedjék az asztalokról a maradékot, arra nem volt idejük, hogy italt is hozzanak, azt mindenki a sörön kívül magának intézett.

Az egyetlen negatívum ami ért minket az az étel, és az étteremben tapasztaltak. Két hét alatt összesen háromszor sikerült szalvétához jutnunk, túl éltük, az abroszok koszosak voltak,  az étel választék az nem nagyon volt. A 14 nap alatt ugyan az a két féle leves volt, lehet, hogy májusban megfőzték, és míg el nem fogy addig nem főznek másikat.

Nagyon sok az Orosz a hotelben, még egymással is bunkók. Egyel volt egy kisebb konfliktusom az étteremben, ő is azt tervezte, hogy a mi asztalunkhoz ül le a pátjával, de gyorsan meggyőztem, hogy rosszul gondolja. Az érveim és a 96 kilóm gyorsan meggyőzte, és elültek.

Mahdia tetszett, szép kis helyiség. A bazárokban nem találkoztunk erőszakos eladókkal, mindenki kedves volt velünk.

Összességében ismét pozitív élményekkel jöttünk haza, nagyon jól éreztük magunkat.

Ez úton köszönöm meg  Annának a rengeteg segítséget. Büszke lehet a Kartago Tours, hogy ilyen idegen vezetője van.

Neked is köszönöm TF, a segítséget a szálloda választásban, nem bántuk meg, hogy ezt választottuk.

Mindenkinek szép napot kívánok, ezen a borongós napon.