tamhorva Creative Commons License 2019.09.27 -1 0 11630

Sziasztok!

 

Tervezünk ~fél éven belül kiköltözni párommal, és valószínűleg kint is maradni. Autóval mennénk ugyan, de úgy tudom, ha kinti a 'fő lakcímem', akkor át kell regisztrálni a kocsit, amit viszont nekem nem érné meg, így alapvetően a terv az, hogy eladnám (leginkább itthon), s kint vennék egy használt autót. Hivatalos infóként eddig talán ez a legpontosabb amit találtam: link

 

A cikkben említett 'principal residence' (Hauptwohnsitz ) mit is jelent, hogyan kell értelmezni? Ha egy bármilyen lakhelyre bejelentkezek (nem tudom milyen lehetőségek vannak, de az első kb. fél évre egy bútorzott valamilyen bérelt lakást keresünk), akkor az ennek minősül? Megkülönböztetnek állandó / tartózkodási címet?

Bejelentkezésre gondolom szükségem van, hiszen kéne egy kinti bankszámla is, mivel ott vállalnánk munkát is (IT/pénzügy, irodai, határozatlan / hosszútávú).

 

Az alapvető gondom az, hogy az egy hónapot elég karcsúnak érzem arra, hogy a kocsit le tudjuk cserélni, illetve az első hónapunk alatt biztos meg kell küzdeni elég ügyintézéssel / egyebekkel, sem mint még ezt is a nyakunkba venni. Ezért lenne jó tudni, mikortól számolják, egyáltalán hogyan, hogy lehetne ezt elkerülni (nem trükközni akarok és folyamatosan kint használni a magyar kocsit, de nem szeretnék az egy hónapos határidő miatt kapkodni és aggódni).

 

Köszi!