rozsakert Creative Commons License 2019.09.18 -1 7 78016

Sziasztok! 

Jövök az igért beszámolóval. El Muradi Cap Mahdia

A gépünk aránylag időben indult. Monastír előtt jó nagy vihar volt, villámlott kicsit rázós volt az út vége, de szerencsésen földet értünk. Hatalmas tócsák voltak a reptéren, és már sötétedett. Mire Mahdiába értünk, teljesen sötét lett. Szóltak, hogy menjünk vacsorázni, mert nemsokára vége lesz a vacsi időnek. Másnap aztán kiderült, hogy volt pár szoba csere, Zita az idegenvezető intézte, tájékoztatót tartott a programokról, nagyon aranyos volt. Nekünk tenger közeli szoba jutott, oldalról nézett a tengerre, jó volt.

Végül is jó idő volt, egy két nap volt borúsabb. Sok légy van, és a moszkitók is csipkedtek, de lehetett kapni olyan kendőt, amivel áttöröltük magunkat. A kaja érdekes volt, szokatlan, a levesek, két, vagy háromféle, abból 1 mindig paradicsom leves volt. A hétvégére már kicsit alakult a kaja, vagy megszoktuk, nem tudom, de mintha javult volna. Lehet azért, mert jött nagyobb létszámú francia, és német csoport, nekik a partra kitűzték a zászlóikat is. Voltak oroszok, és igen elég bunkók voltak, tolakodtak, de ha nem hagytuk, elkódorogtak. Voltunk kb 25-30 magyar, jól összejöttünk, beszélgettünk velük. A pincérek rendesek, és túlterheltek voltak. Volt tengerparti bár, üdítő, és finom hideg sör volt, és persze kávé.

Kevés volt a pohár, mi vettünk a pénteki nagy piacon magunknak műanyag poharat, aminek teteje is volt, abban már könnyű volt az üdítőket akár hármasával is vinni a partra. Az ebéd délben a kerti étteremben volt, ami nagyon jó megoldás, csak egy strandruhát kellett felvenni, meg egy pólót, nem kellett öltözni. Végül is mindig találtunk magunknak valami jót. Az egy hátránya, hogy tényleg vadászni kellett az evőeszközökre, biztos kevés volt nekik. Minden nap palacsintát sütöttek a medencénél, mindíg csokimártással volt.

Voltunk kisvonatozni, az jó volt. 45 percet lehetett tölteni a Medinában. Visszafelé megállt egy boltnál, mondta a vezető, hogy ott lehet venni alkoholt. Vettünk is füge pálinkát, meg datolya likőrt. A hallban a bárban is finom italok voltak, koktélok, likőrök, egy este ittunk menta likőrt, az is finom volt. Itt nem voltak olyan borravalóra rámenősek, mint előző évben a Rhiad Palms-ban. Minden este műsor volt, az animátorok nagyon aranyosak voltak, a gyerekeket is külön szórakoztatták. Szinte odavalósiakat nem is láttunk a szállodában, igaz már kezdődött az iskola nekik most hétfőn.

Nagyon hangulatos szőllő lugas van, ami jó puha ülésekkel párnákkal van ellátva, jó nagyon, el is lehet feküdni rajta, kellemes volt este a jó szellő miatt.

Ami nálam negatívum volt, hogy hajnal 2-ig bömbölt a zene, aki rossz alvó, annak annyi, az biztos nem tud pihenni.

A part gyönyörű, rengeteg kagyló, hoztunk is bőven. A víz jó meleg volt, délutánra hullámzott már jobban, de nagyon jókat fürödtünk. Voltunk egy kalózhajós kiránduláson, jó hangulatot csináltak. Jó zene volt, 8-9 éves kisfiúk másztak a köteleken, csinálták a műsort. Volt ebéd, hal, saláta 1 szelet nagyon finom puha kenyér, üdítő. Csináltak képeket is, lehetett fürödni a tengerben.

Összességében nagyon jó volt, ár érték arányban nagyon megérte, nagyon jó egy hét volt. Nem volt semmi bajunk, szedtük a probiotikumot. Nagyon hamar eltelt.