Törölt nick Creative Commons License 2019.07.03 -2 0 77774

Családi vita.... aha....

 

https://index.hu/kulfold/2019/07/03/felrobbantotta_magat_bekeritett_terrorista_elkerulje_letartoztatast/

Menekülés közben robbantotta fel magát a tuniszi merényletek vezére

 

A június végi öngyilkos merényletek kidolgozója és irányítója robbantotta fel magát kedd este a tunéziai fővárosban, Tuniszban, írja az AFP. A 23 éves férfi, Ajmán Szmiri a helyi média beszámolói szerint kedden Tunisz külvárosában, Intilakában léptette működésbe a testére erősített robbanómellényt, miután a rendőrség üldözőbe vette.

Lenyomoztuk és követtük őt, amíg sarokba nem szorult, de szerencsére másoktól távol robbantotta fel magát

– mondta Szufján Zag, a tunéziai belügyminisztérium szóvivője. Zag elmondta, a férfi nagyon aktív és nagyon veszélyes vezetője volt egy terrorcsoportnak.

A rendőrség nyomozása végül elvezetett Szmiri lakhelyéig, ahol több környékbeli is látta, hogyan menekült a férfi a rendőrség elől. A terrorista a helyszínen meghalt, maradványai szétterültek az úttesten, de rajta kívül más áldozat nem volt a merényletben, közölte a belügyminisztérium.

 

Az öngyilkos merénylő egy rendőrségi konvojra támadt.

Csütörtökön gyors egymásutánban két öngyilkos robbantást követtek el Tunisz belvárosában. A kettős merénylet négy embert megölt, további nyolcat pedig megsebesített.

A támadásokra válaszul a tuniszi hatóságok megszigorították a biztonsági intézkedéseket, és rajtaütéseikben szombatig huszonöt terrorizmussal gyanúsított személyt vettek őrizetbe.

Előzmény: carapelli (77765)