Törölt nick Creative Commons License 2019.06.29 -3 0 77743

A Konzuli Szolgálat is hasonlókat ír:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?tunezia

 

Aktuális:

2019. 06. 27.
Június 27-én helyi idő szerint 10.50-kor Tunisz városközpontjában a Habib Bourgiba sugárutat az óvárossal összekötő útszakaszon öngyilkos merénylő egy parkoló járőr rendőrautó közelében felrobbantotta magát. A merényletben öten, három járókelő és két rendőr sérült meg.

A robbantással közel egyidőben, a helyszíntől kb. 2 km-re, Tunis El-Gorjani kerületében az antiterrorista erők központjának parkolójában szintén bombát robbantottak. Az utóbbi merényletben négy rendőr sérült meg.

Felhívjuk a Tunéziába utazó, vagy ott tartózkodó magyar állampolgárok figyelmét, hogy ottlétük során tanúsítsanak fokozott óvatosságot. Utazásuk előtt tájékozódjanak az aktuális biztonsági helyzetről és regisztrálják magukat konzuli védelemre. Tunéziai tartózkodásuk során kerüljék a politikai rendezvényeket, a tömegdemonstrációkat, nagy tömegeket vonzó eseményeket. Legyenek tudatában annak, hogy a Tunéziában elkövetett merényletek az elmúlt években elsősorban a helyi katonai, biztonsági és rendőri erőket célozták, ezért tanúsítsanak elővigyázatosságot a felsorolt testületek központjainak, épületeinek és járműinek a közelében. Rendkívüli és vészhelyzet esetén kövessék a helyi hatóságok utasításait.

2019. 06. 11.
A Köztársasági Elnök a 2015. november 24-én meghirdetett - egész Tunéziára kiterjedő - rendkívüli állapotot ez év június 05-től újabb egy hónappal meghosszabbította. Felhívjuk  az országba utazó magyar állampolgárok figyelmét a fokozott óvatosságra. Mindenképpen kerüljék el a nagyobb tömegrendezvényeket és más, nagylétszámú megmozdulások helyszínét. Egyúttal kérjük, hogy feltétlenül jelentkezzenek be konzuli védelemre, elérhetőségeik (mobil telefon, e-mail cím) megadásával.

Előzmény: martinaxe7 (77741)