Törölt nick Creative Commons License 2019.06.29 0 0 77737

Olvasónk értesítette a bama.hu-t, hogy több pécsi család is Tunéziában rekedt pénteken, miután nem indult el a visszafelé tartó gépük. Nagy a bizonytalanság.

Olvasónk, Viktóra a bama.hu-nak elmondta, hogy legalább két pécsi család, köztük az ő hozzátartozói is Tunéziában rekedtek a pénteki nap folyamán, és jelenleg is az afrikai országban tartózkodnak. Egy utazási iroda által szervezett nyaraláson vettek részt, mely tegnap ért volna véget.

Hivatalos információt nem kaptak a kint rekedtek, annyit hallottak csak, hogy meghibásodott egy repülőgép, vagy egy másik verzió szerint túl sok késést halmozott fel vagy a pilóta, vagy a gép, és emiatt esett ki a járat. A Tunisair járatával jöttek volna haza, pótolni még nem sikerült, bár állítólag egy gép hajnalban már elindult azokkal, akik a legtöbb ideje várakoztak. Sajtóhírek szerint több mint száz magyar rekedt az afrikai országban. A helyszínen a magyarok körében terjengő pletykák szerint a tuniszi terrortámadás miatt pánik van az országban és rengetegen menekülnek el, és emiatt lehet inkább a további késés. Olvasónk ugyanakkor hozzátette, hogy már kifelé is nyolc órás késéssel indultak el, akkor is már gond volt a géppel.

Hivatalosan az utasok sem tudnak semmit arról, hogy mikor jöhetnek haza.

Semmit nem mond se a légitársaság, se az utazási iroda, lehet még napokig nem tudnak hazajutni.

A tegnapi gyötrelmes repülőtéri várakozás után szombaton hajnali háromkor vitték végül őket egy szállodába Monastirba, ott azt mondták nekik, hogy ma (ottani idő szerint) délután kettőkor kell a recepción gyülekezniük, és akkor kapnak további információt.

A csoport egy része ráadásul pont Tuniszban volt, amikor terrortámadás történt két nappal ezelőtt. A magyarok egy része fakultatív kirándulással ment a városba. Többen sokkot kaptak, úgy menekítettek ki fegyveres hatóságok több tíz magyart. Viktória elmondta azt is lapunknak, hogy nehezen tudnak kommunikálni, se térerő, se normális wifi nincs ugyanis.

 

https://www.bama.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/pecsi-csaladok-is-tuneziaban-rekedtek-nem-tudni-mikor-johetnek-haza-1901636/

Előzmény: megilevi (77735)