evi.b. Creative Commons License 2019.06.29 -2 0 77730

FRISS HIREK! Már majdnem 24 órája tart a kálvária.

Megírtuk péntek este, hogy több mint száz magyar rekedt Tunéziában. Ugyanis műszaki hiba miatt nem szállt fel a gépük, és nem küldtek értük másikat. A magyarok többsége a Kartago Tours szervezésében ment ki Tunéziába, és a Tunisair járatával jöttek volna haza.

Információnk szerint egy gép hazajött azokkal, akik a reptéren várakoztak (ők reggel 8-kor érkeztek szombaton, 16 órát késett tehát a gép), de még mindig sokan vannak olyanok, akik az országban rekedtek. (Korábban a légitársaság egyik helyi képviselője azt mondta, a műszaki hibás gép helyére azért nem tudtak újat beállítani, mert a csütörtöki tuniszi robbantások miatt nagyon sok külföldi hagyja el az országot, és nincs szabad kapacitás.)

Jelentkezett egy olvasónk, akinek a családja érintett. Ő azt írta, az egész eset úgy indult, hogy gépüknek péntek délután kellett volna indulni, de éjjel 11-ig ki sem vitték őket a reptérre, addig a szállodai recepción várakoztak, mert szobájukat délben el kellett hagyniuk.

Később azt mondták a társaságnak, hogy szombat hajnali 1-kor indul a gépük, éjfélkor kivitte őket egy busz a reptérre, ahol közölték, mégsem indul a repülő. Hajnali háromra vitték a társaságot egy szállásra, Monastirba – nagy nehezen, ahogy olvasónk fogalmazott –, ahol kaptak ellátást. Ott azt mondták, később kapnak tájékoztatást.

Vannak olyanok is a társaságban, akik nem messze voltak az esettől, amikor a tuniszi robbantás történt. Sokkot kaptak, tőlük 50-100 méterre robbantottak.

Olvasónk hozzáteszi, köszönet a tunéziai hatóságoknak, akik kimenekítették a turistákat a helyszínről.

Többen tehát még mindig Tunéziában vannak, nem tudni, ők mikor jutnak haza, pedig már közel egy napja várják.

Kerestük a magyar utazási irodát az esettel, amint válaszolnak, jelezzük. A Facebookon a károsultak közösségbe szerveződtek, kárpótlást szeretnének, tudtuk meg.