Kovács szaki Creative Commons License 2019.05.30 0 0 5986

Ha München kellös közepén van az iroda, akkor inkább csak a tömegközlekedésre alapozz, mert autóval oda bejárni általában horror. A belvárosban a tömegközlekedés bár nem olcsó, de ok illetve jó. Ha a közeli településekröl S-Bahnnal jársz be, az a kérdés, hogy jó-e neked a 20 percenként pontatlanul járó S-Bahn, vagy inkább mégiscsak autóval jársz be (amivel általában sem idöt sem pénzt sem idegeket nem spórolsz meg). Szerintem az S-Bahnhoz képest a többi tömegközlekedési eszköz (metró, busz, villamos) sokkal jobb és gyakrabban jár. 

 

Az ingatlanbérlési pokol bugyraiba most tényleg nem akarok belemenni, de az a tény, hogy vannak kedvezö ajánlatok a neten, sajnos még nem jelenti azt, hogy azt az érdeklödö külföldi ki is tudja venni. Jó ingatlanokra nagyon sok jelentkezö szokott lenni... Családosok jellemzöen kiköltöznek Münchenböl és a szülök bejárnak dolgozni. A gyerekeknek sokkal könnyebb ovodát, bölcsi,t napközit találni a környezö településeken mint a városban. Ugy néz ki, most szeptembertöl az ovoda ingyenes vagy nagyon olcsó lesz. (A bölcsi nem!) A tömegközlekedési díjak Münchenen belül kb 2019 decembertöl szintén olcsóbbak lesznek, legalábbis a tervek szerint. Az autós közlekedést viszont városon belül szándékosan nehezítik. 

 

Tehát sok mindent kell meggondolnod, de ha bevállalod a városon kivüli lakást, a dolog nem lehetetlen és a 70-100ezres fizu jó, azzal nem lesz gond még itt sem. 

Előzmény: GieChi (5984)