RhB Creative Commons License 2019.05.20 0 0 5058

1. rész - járművek

 

Ahogy Zoli is írta, tolatós teherben, azaz kocsikártyával nem lehet azonos pályaszámú kocsi. ELVILEG. :-) Legalábbis korábban...

 

Jó pár évvel ezelőtt volt egy kocsi adatbázis, ami azt a célt szolgálta, hogy mielőtt csinálsz egy kocsikártyát, vagy pláne egy saját modellt saját pályaszámmal, le tudd ellenőrizni, van-e már ilyen. A rendszer nem engedett duplikált kocsit felvinni. Ha nem volt még ilyen, felvihetted az adatbázisba. Aztán ez az adatbázis pár évvel ezelőtt már nem működött.

 

Két éve terveztek egy új adatbázist létrehozni, de mivel már nem vagyok benne a buliban, nem tudom, hogy áll ez a dolog.

 

Emellett minden találkozó előtt nyitottak egy mindenki által elérhető Excel táblát, ebbe kellett beírni, hogy ki milyen kocsikat és mozdonyokat tud hozni (vasút, típus, sorozat, pályaszám) és hogy mely napokon délelőtt-délután. A szervezők a találkozó előtt megmondták, hogy ez alapján ki mit hozzon, mire lesz szükség.

 

DE! Ehhez az kellett volna, hogy:

 

a) mindenki felvigye minden kocsiját az adatbázisba

b) mindenki beírja, mit mikor tud hozni

c) mindenki tartsa magát a megbeszélt kocsikhoz, ne legyen "partizánakció"

 

Nagyon sokan egyiket sem tették meg. Ráadásul volt olyan renitens (lásd c. pont), aki egy Epoche 3-as mellékvonali találkozóra az előtte való nap legyártott több tucat kocsikártyát és hozta a kocsikat is. Tele DB, SNCF, meg Ep.4-es, meg DB belföldi forgalmú kocsikkal, ami mind nem illett a korszakba meg a magyar vonalra. És felrakta, és nem lehetett vele mit csinálni. Én meg egy bőröndnyi megbeszélt kocsit fel se tudtam már rakni.

 

Szóval a nyilvántartás hiányos volta és a fegyelem hiánya miatt simán összejöhet több azonosság. A másik meg ha jönnek külföldiek, velük semmi egyeztetés nincs. Volt is azonos kocsim osztrákokkal, de végül nem volt "ütközés", más vonalakon jártak. És tkp, csak én vettem észre, mert ismertem a kocsit, a másik tucatnyi ember meg a szervezők ki se szúrták.

 

De attól még azt is meg kéne engedni, hogy az adatbázisban legyen több azonos kocsi, mert lehet, hogy csak egyik tud részt venni, és akkor nincs gond. Ha meg mindkettő "benevezi" a kocsit, a szervezők eldöntik, ki hozza.

 

Előzmény: Törölt nick (5050)