RhB Creative Commons License 2019.05.20 0 0 5040

1) Mit jelent az, hogy használsz? Van már FREMO kompatibilis modulod? Ha nincs, akkor a Tillig Elite-tel csináld. A részletekről majd a nagyobb guruk.

 

Ha van, akkor ennek használatáról a FREMO csapatban jobban benne lévők tudnak válaszolni. Most is vannak régebbi modulok, amiket pár évvel ezelőtt még használtak, azaz a találkozókon benne voltak a modul rendszerben. Viszont én kb. 2-3 éve kiestem a pixisből (= nem vagyok FREMO tag, így most már nem hívnak), így nem tudom, mi az aktuális álláspont.

 

2) A FREMO találkozókon csak kengyeles kuplungot lehet használni! Ettől eltérő csak zárt szerelvényen belül lehet (mindegy, hogy Roco, Fleischmann kurz, fix kapcsoló stb.), de a szerelvény végén kengyelesnek kell lenni. Azokon a kocsikon, amiket pl. kisorozhatnak, a vonatot megbontják (pl. közvetlen kocsi, vagy egy része másik vonattal megy tovább), vagy átrendeznek a vonat másik végére (pl. pakli, posta), mindkét végén kengyelesnek kell lenni. A mozdonyokon úgyszintén.

 

3) a 6-os korszakkal aránylag kevesen foglalkoznak, leginkább Epoche 3 és 4 az elterjedt a FREMO tagok között. Van még elég sok Epoche 5, de 6-os kevesebb.

 

A találkozók tematikusak, tehát egy-egy alkalommal kiválasztanak egy korszakot, és akkor csak az megy. (Korábban az egyes napokhoz volt korszak rendelve, csak macerás volt a komplett "átszerelés".) Van Epoche 5/6-os találkozó is. Ha nem a te korszakod, legföljebb nem viszel járművet*, csak vonatot vezetsz vagy állomást irányítasz.

 

Viszont Sellye nem annyira 6-os korszakos. :-)

 

*Ugye tudod, hogy minden járműhöz kell kocsi- ill. mozdonykártya?

 

Előzmény: Törölt nick (5037)