Törölt nick Creative Commons License 2019.03.30 -2 0 8854

Lehet, hogy az évszak, de az is lehet hogy az autó miatt volt más a tapaszatlatom :)

 

A pályákon csordában autóznak. elől megy a kormányos, a többi meg bekapcsolja az adaptív tempomatot.

Aztán fél kilométernyi semmi és egy újabb csorda.  Nálunk ha megy valaki előttünk fél kilométerre, akkor kitör rajtunk a gyógyíthatatlan előzési kényszer.

 

Az autópálya fizetési rendszerük méltó példa lett volna az utánzásra a hugo féle bohóckodás, a megyejegy, a mobil kamerás ellenőrzés és az intoleráns birságolási rendszerünk helyett.

 

A körforgóik tényleg nagyon agyatlanok. Kétszer is beszopattam magam, de mindkétszer segítettek, hiszen a kocsin tenyérnyi Sixt logo mutatta, hogy a helyi szopásokban vélhetően tapasztalatlan turista az aki balfékeskedik előttük.

 

 

Van fenn egy pár video a youtube-on a többsávos körforgalmak szabályrendszeréről, de én feladtam ezeknek a megértését. A vélhetően egyszerű magyarázathoz több kivétel tartozik, aminek megértése meghaladta a türelmemet. Egyébként is az elmélet valamint a gyakorlat nagyon messze áll egymástól, ugyanis ezeket a körforgalmakat meglehetősen dinamikusan veszik a helyiek, hiszen az anyatejjel együtt szívták magukba az ismereteket.

 

Különböző országok közlekedési kultúrájáról nem szállok vitába, mert ez a két szó így együtt használva hazánkban értelmetlen. :)

 

 

 

 

Előzmény: KozO (8852)