Soká Creative Commons License 2019.01.20 0 0 933

OFF

Most akkor nekem azt kellene írnom, hogy "édes fiam"...


Ha így kiakadtál a mondatomon (amit egyébként duplán nem értek), akkor valószínűleg teljességgel hiábavaló azt ecsetelnem, hogy a hangrögzítés, mint egy akusztikai élmény reprodukálása miért ne lehetne ugyanolyan érdekes ha egy zeneműről vagy valamilyen egyéb dologról van szó, legyen az egy emberi beszédhang (beszélgetés, versmondás, monológ, rádiójáték) vagy a déli harangszó, egy esti békakuruttyolás vagy egy madárének. Nem zenéről beszélek, nem _művészi_ élményről, ami akár egy 110éves sistergő gramofonon is átjöhet, hanem _akusztikus_ élményről. Azt hittem, ezt még az itteni hifisták is megértik, de úgy látszik mégsem.


Zenéről egyszerűen a megpendített hangnem miatt sem szívesen beszélgetnék veled (se). Sajnálom. Egyrészt mert ez a topik a kézi hangrögzítőkről szól, másfelől, ha abból indulok ki, hogy a nicked által jegyzett topikok között egyetlenegy zenei sincs (leszámítva a Mit hallgat Audiolandet) így nem is érzem, hogy kimaradnék valamiből.
Az index komolyzenei szekciója szinte nincsen, így én egyébiránt a momuson, a fidelion egészen a kezdetektől elég sokat beszélgettem zenéről. Egy-két tisztes kivételtől eltekintve a hifisták ott elég ritka madarak voltak. Szerencsére. Kellett némi idő, hogy rájöjjek, az emberek egyik része zenét hallgat, a másik részük audioeszközöket. A kettő _majdnem_ antagonisztikusan kizárja egymást. Komoly intelligencia szükségeltetik a kettő közötti átjáráshoz.

 

 

 

A magam részéről azt sem bánnám ha a nickemet itt jobbra fent tiltólistára tennétek, nem hiszem, hogy tudnék olyat írni, ami hasznotokra válna. Én meg cserébe lemondok az építő hozzászólásaitokról...

Előzmény: btamas70 (932)