ketolife.hu Creative Commons License 2018.12.19 0 0 35

Ezek a lehúzó cikkek tele vannak félrevezetéssel, és tévedésekkel. Illetve ezek tipikus "magazinok", ahol inkább a kattintás és a szenzációhajhászás, a bulvár a lényeg, és nem pedig a tények.

 

A Házipatika egy olyan tanulmányra utal, amit egereken végeztek. Namost mi nem vagyunk egerek. Másrészt ez a tanulmány az egerekkel HÁROM napig tartott.

 

Eleve három nap alatt nem lehet semmilyen következtetést levonni, pláne egy olyan kimenetelű betegségre, mint a cukorbetegség, ami gyakran ÉVTIZEDEK alatt alakul ki.

 

Illetve három nap alatt nem tud átállni a szervezet, a ketózis eléréséhez általában MINIMUM 1-2 hét kell, de valakinél 6 hétig is tarthat.

 

Ez az egeres tanulmány az egyetlen, ami negatív színben (próbálja) feltüntetni a ketogén étrendet, és bejárta az összes sajtót, mert nyilván nekik ebből van profitjuk, hogy "veszélyes", mert a negatív hírre sokan kattintanak.

 

Ellenben már rengeteg tanulmány kimutatta, hogy nem csak rövid távon, de hosszú távon is valószínűleg a ketogén étrend a legideálisabb az embernek. Például az öregedést is lassítja.

Előzmény: Slimer81 (28)