PancsiBallon Creative Commons License 2018.12.11 0 0 512

Sziasztok!

Szeretnék egy kis pozitívat is megosztani itt. :)

Mostanában egyre kevesebbet olvasok új bejegyzéseket, amik pedig vannak, azok sajnos a valami oknál fogva rosszul elsült dolgokról szóltak. :(

 Nekem Salgótarjánban Osama doktor ültette be a ballont október 31-én. Reggel odaértünk, megcsinálták a kötelező vizsgálatokat: ultrahang, vérvétel, helio bacter próba (bele kell fújni egy kis zacskóba), Ekg, gyomortükrözés.

Semmi sem fájt, mindent túl lehet élni, nagyon segítőkészek voltak az asszisztensek és a doktor úr is. Mindent elmondtak, amit csak tudni kell. Nekem minden rendben volt, így délután (bódításban) behelyezték a ballont a gyomromba. Ezután elmondták mire kell figyelni. És már mehettem is haza. Egy több mint 2 órás autóutat ültem végig, az út vége felé kezdtem el érezni, a gyomor tipikus első reakcióit a ballonra. Pici hányinger, gyomorfeszítés. 3 nap alatt túl voltam a "rosszabbik" részén a dolognak.

 3 napig szinte csak vizet ittam, abból is nagyon pici kortyokat és folytonos szünetekkel közötte. Emellett, ha tudtam gyümölcsturmixot. Én szerencsére nem sokat hánytam, nem is nevezném igazi hányásnak, mert szinte teljesen üres volt a gyomrom így nem nagyon tudott sok minden visszaköszönni. És gyomorsavam is csak ebben a 3 napban volt kb (ezt túl lehet élni,kis böfögéssel kísérve. :D)

3 nap elteltével már aludni is egyre jobban tudtam. 2 hét után már majdnem minden pozícióban, mára már a hason fekvés is simán megy. :)

Az első két héten még picit gyenge voltam, nem sok táplálékot tudtam bevinni, de turmixokkal és jól megrágott párolt zöldségekkel gyümölcsökkel husikkal simán megoldottam a dolgot, már a 2. héttől.

 Nekem összesen eddig (1,5 hónap alatt) alatt már majdnem 9 kg ment le (sport nélkül) 82,8 kg-ról indultam. Az első héten gyorsan leadott pár kiló sem jött vissza egyáltalán. Egyáltalán nem érzem magam gyengének sem, úgyhogy most már a sportot is be fogom iktatni az életembe.

 Én nagyon meg vagyok elégedve a ballonnal és életem egyik legjobb döntésének tartom, hogy bevállaltam. Nincs gyomorsavam, kis "savanyúságos tál" méretű ételmennyiségeket fogyasztok és azokkal bőségesen jól lakok. A ballon rögtön jelez, hogy ha megteltem. Szinte sosincs éhségérzetem. Semmilyen szénhidrátot nem eszek, maradtak a husik, halak, zöldségek, gyümölcsök. A cukrot is teljesen száműztem.

 Szerintem szép ütemben halad a fogyásom és ez a változás mindig csak még nagyobb löketet ad ahhoz, hogy folytassam.

Úgyhogy üzenem azoknak, akik hezitálnak vagy gondolkoznak rajta (és már mindent kipróbált ezelőtt és nem sikerült), hogy vágjanak bele! Nyilván kitartás és elszántság nélkül itt sincs eredmény... :) Viszont a ballon hatalmas segítség a fogyásban!!!

Nekem legalább is nagyon bevált. :) Mindenkinek sok sikert!