bano1 Creative Commons License 2018.12.01 0 0 59882

Üdv,

Én voltam az illető és - szavatartó emberként - fenntartom, amit ígértem otthon... de kezdek aggódni. :-) Épp a héten néztem, hogy tűrhető 2014-es O III RS-t lehet venni 5 millió Ft körül.

 

Ami a hirdetett kocsit illeti, tényleg egyedülálló és biztosan el is fog kelni, mert aki ilyet keres, az ennél jobbat nem fog találni. A csehek simán ki fogják fizetni érte az árát. Ne a magyar viszonyokban gondolkodjunk! Ezekre az autókra kint kialakult a fizetőképes kereslet, ez látszik már az alkatrészárakon is. Minden horror drága lett, ennélfogva egy szép autó is az, amihez (már) nem kell horrordrága alkatrészeket venni. ;-) Az persze igaz, hogy nálunk sokan inkább más veteránt vennének ennyi pénzért, de aki a Skoda Coupét szereti, azt nem fogja érdekelni, hogy ennyiért sokkal erősebb/vezethetőbb/kényelmesebb/biztonságosabb autót is meg tudna venni. Meg lesz rá a vevő, nem kétlem és jó eséllyel nem magyar lesz az anyanyelve... :-(

 

Amúgy meg, szerintem a megőrzöttség kétélű dolog... Fotók alapján, ami az előnye/értéke az a hátránya is egyben. Egyrészt, ha mellétolnak egy restaurált gépet azért nem fog olyan szépen csillogni... A restaurált autó - ha szépen és jól meg van csinálva - minden szempontból szebb-jobb-tartósabb is lesz egy megőrzöttnél. Másrészt ha ebben minden 44 éves, akkor bizony a megbízható használat érdekében egy csomó mindent szét kell szedni és rendbe kell szedni rajta/benne. Ehhez pedig valamennyire biztosan meg kell majd bontani. Minden 30 év fölötti gumialkatrész jó eséllyel cserés (a szélvédőkéderen eléggé látszik is), ugyan így minden műanyag cucc jó eséllyel sárga/matt/repedt. Szóval ha 5 millával a zsebemben állnék egy megőrzött és szépen restaurált Coupé előtt és választanom kellene, én biztosan a restauráltat választanám. És ezt úgy mondom, hogy bő 14 éve, amikor megvettem a Coupét még úgy gondoltam, hogy amit lehet megőrzök eredetinek, de évek alatt (részben kényszerből) eljutottam oda, hogy amit csak lehet új/felújított gyári alkatrészre cseréltem az autón és amit lehetett javíttattam. És most sokkal jobb vezetni az autót, mint korábban bármikor.

 

Előzmény: Fekete110r (59875)