Üdvözöllek!
Valahogy így gondolom én is, továbbá az ivarérettség ill. keltethetőség kiszámolásánál szerintem sokat számít az aktuális állomány felnevelése során alkalmazott tartási és takarmányozási tényezők összessége, amik tolhatják vagy siettethetik a megfelelő ill. keltethető tojások előállítását. Ez miatt szerintem érdemes kis ráhagyással értelmezni a - jelen esetben- ivarérettségi , keltethetőségi határidőket, annál is inkább, mert szerintem ami határeseten keltethető ill. kekel, nem biztos hogy életképes is.
Természetesen ha nem " húsba vágó " a kérdés hanem csupán hobbi, akkor okozhat örömöt akár százból húsz apróság is, tudod......a félig tele pohár esete.
A lágy víznél annyit pontosítok, hogy én nem csak a kitörésnél használom hanem a keltetés elejétől a végéig, mert minálunk Borsodban annyira kemény e víz hogy víz csövet-is csak egyeneset használunk.
Az első keltetéseknél csapival töltöttem fel a gépet, ami pár nap után úgy nézett ki mint amit behavaztak.
Gyorsan áttértem a lágyított vízre ami szerintem nálunk alkalmasabb erre a célra mindenféle szempontból.
Jó egészséget és jó hétvégét.