kuvikicicc Creative Commons License 2018.03.22 0 0 19158

Szia(sztok),

 

Tudom, ugyan nem most született a bejegyzésed, és nem tudom, aktuális-e még, de én is ugyanezzel a problémával küzdök, ill. a szoc. fóbiások ugyanazon csoportjába tartozom, azt hiszem.

 

Egyrészről nagyon szeretek társaságban, emberek között lenni, és a sors iróniája, hogy hobbizenész is vagyok (1-2 pohár ital után boldogan játszom a népnek...), ugyanakkor ha nincs ,,oldószerem", sokszor úrrá lesz rajtam a pánik és a brutális mértékű szorongás, ha túl sok ember előtt kell beszélnem, felszólalnom. 

 

Az is gondot okoz, ha az egyetemi szemináriumokon 10-15 fős körökben egyszerűen a gondolataimat kellene csak megosztanom másokkal, de emellett határozott véleményem van a dolgokról és tele vagyok, tele lennék önálló gondolatokkal, és csak a szorongás gátol ezek kifejezésében... 

 

Majdnem minden héten berúgok, mert olyankor felszabadultan tudok működni a számomra szimpatikus emberekkel és társasággal, de józanul sajnos csak a hozzám legközelebb álló barátaimmal nincs ilyen jellegű problémám, vagy azokkal, akiknek kevésbé szeretnék megfelelni és akiknek a véleményére nem adok annyira. 

 

Te azóta mire jutottál, találtál segítséget, ill. javult esetleg a szitu?

 

És ugyanitt: léteznek még ilyen jellegű önsegítő csoportok, ahová csatlakozhatnék, vagy van-e bármilyen javaslata bárkinek így aktuálisan? 

Előzmény: jel1 (19122)