diamandula Creative Commons License 2018.01.28 0 0 107

Az alább közölt "gyógykezelési módok" listájával nem az a célom, hogy reklámozzam őket, hanem ellenkezőleg.  Figyelem felhívása a kuruzslókra és azok működésére.
Szem-, vagy iriszdiagnosztika
Olyan diagnosztikai művelet, ami a szem szivárványhártya alapján történik. A megállapított jellemzők adnak állítólag felvilágosítást a betegséget okozó gyenge pontokról.

Pióca terápia


Meghatározott bőr-részre néhány piócát tesznek, ahol azok teleszívják magukat vérrel. Az így elért vérelszívás állítólag gyógyít, valamint az az anyag, amit az állat a vérkörbe lead.


Szín-akupunktur


Pontszerű, vagy felületi bőr besugárzása színes fénnyel, ami a "meridiánokon" keresztül az illetékes szervekhez kell jutni.A test sejtjeit ezáltal " a fényszínei által harmonikus alaprezgésbe" hozzák.


Magnestérterápia


Pácienseket egy állandó, vagy pulzáló mágnese térnek teszik ki, amely a fájdalmat enyhíteni kell. Állítólag a testben a mágnestér áramot fejleszt és a beteg szerv "együttrezeg" (rezonál). .


Fülgyertyaterápia


A páciens fülében speciális gyertyát égetnek. Ez az eljárás az eltömődött pórusokat nyitja meg. A vérkeringést és az immunrendszert, valamint salak- és váladék- anyagokat elszállítását aktíválja..


Transzlégzés(Rebirthing)


Speciális légzési technika a szülésitrauma feldolgozázára. Azt állítják, hogy a páciens ujjászületve érzi magát,a régi feszültségek és szorongások feloldásával új életenergia szabadul fel..


Su-ma-thu-terápia


Egy egységes, energetikus test-terápia különböző maszírozástechnikával, amit  a thuni  Max Sulser (Su-Ma-Thu) fejlesztett ki. Azon az elképzelésen alapszik, hogy a testben a "Qi  életenergia " cirkurál..


Polus-terápia


Egy olyan kezelés-mód, amiről azt állítják, hogy a két "testpólus" közötti energia folyást és a testközepe mentén helyetfoglaló elemeket (éther,levegő,tűz,víz és föld)     harmonizálja.


Rolfing


Ida Rolf (1896–1979) amerikai biókémikusnőről elnevezett terápia.. Egy nagyon mély kötőszövet masszírozás, aminek segítségével hibás testtartás helyesbíthetőnek kell lenni. Korábban ezt "struktuális integrtáció" néven volt ismeretes..


Köpölyözés
Köpölyözőüveggel, amit a bőrre helyeznek kell a káros anyagokat "kivezetni". A vákuum által a bőr alatti szövetből vér és nyirokfolyadék lép ki..


Posturalis Egységesülés


A testpszychoterápia egy formája, amelynél állítólag a test, az érzések és az elme együttesen vizsgálatát és egyesülését jelenti. A belső és külső tartás egységét helyreállítja.-