oldmumus_v.2 Creative Commons License 2018.01.15 0 0 11410

Egy olasz ismerősöm darukezelői papírjait hiteles fordítás után elfogadta a munkaadó. Tehát nem kellett külön vizsgát tennie. De szerintem tisztázd ezt a munkaadóval az adott gép(ek) vonatkozásában.

 

Viszont tanácsolom, hogy nézz utána annak aki kiadta az OKJ-s papírt az valóban jogosult-e erre és megfelel-e bizonyos követelményeknek?

Más forrásból tudom, de saját magamnak  is van negatív tapasztalta és volt iskola társam még jól meg is járta. Neki rendőrségi ügy lett az egészből. Kiderült ahova jártunk középiskola után 5 szakmára kiadott "dokumentum" egy semmit sem érő papírt. A rendszerváltás után az OKJ-s képzés elődjeként indítottak érettségi után különféle képzéseket. Anno még 5. évnek vagy egyesek technikumnak hívták. De beszedtek egy csomó pénzt, de az iskolai végzettséget igazoló dokumentumok nem felelnek meg a követelményeknek.

 

Az OKJ-s rendszerben is olvasni lehetett néhány olyan szélhámos iskoláról akik beszedték a pénzeket, adtak valami papírt, de nem volt joguk erre.

Tehát ajánlom nézz utána, hogy aki kiadta az OKJ-t jogosult-e erre? Van itt egy régi magyar sorozatról szóló topic, ahol kb. másfél éve egyik fórumozónak derült ki a valótlan OKJ-s papírja.

 

 

Előzmény: kecsegedzsesz (11409)