Merlot Creative Commons License 2017.12.04 0 0 1251

Volna egy  kérdésem és néhány észrevételem.

 

A leírt kapcsolás (a quad LNB-ből egy-egy koax indul lefelé, plusz a földi digitális TV antenna) alapján az erősítőnek nevezett "doboz" minden bizonnyal egy multiswitch. Ez az eszköz egy diplexer és erősítő egyben.

Ha ez így van, akkor minek oda még "sorba kötve 2 erősítő" ???

 

 

Szerintem - és a bevált gyakorlat szerint - nem kell más, mint lakásonként 1 db diplexer a TV fali csatlakozó konnektorában elhelyezve.  

(A diplexereknek egy bemenete - input -, és két kimenete - output - van, az egyik kimenet az Ant vagy CATV, a másik a SAT. Ilyen felirat látható a fali csatlakozó doboz lecsavarozható előlapján. A diplexer előbb "összeadja" a két antenna - műholdas parabola és földi digitális adás vevőantennájának - jeleit, majd odalent a lakásokban szétbontja kétfelé.)

 

Ha azt  tapasztalod, hogy a lakásokban két fali aljzat van, akkor külön fali csatlakozója van a műholdasnak, és külön a földi TV-nek.

 

 

A "szikrázást" akkor is megtapasztalhatja az ember, ha nem egy központi antennarendszerből érkező koaxot csatlakoztat egy TV készülékhez, vagy egy műholdvevőhöz, hanem a saját erkélyén elhelyezett antennáktól a lakásba érkező kábelt akar csatlakoztatni.

 

Mivel nem vagy szakember, csak azt tudom ajánlani, hogy ehhez értő szerelő vizsgálja meg a te lakásod felé menő, és az oda érkező eszközöket és kábeleket.

Előzmény: masvilagx3 (1247)