rfamp Creative Commons License 2017.11.11 0 0 5950

Sziasztok!

 

Érdeklődnék tudnátok e segíteni abban hogy az ARD (ill. Rundfunkbeitrag) nek hol van olyan oldala ahol az aktuális számla egyenleg és részletezés ellenőrizhető? Az oldalukon fent van hogy van ilyen lehetőség de bárhová kattintok csak dobál mindenféle információs oldalra csak éppen olyanra nem ahol be tudok lépni a 9 számjegyű azonosítómmal (Beitragsnummer) és ránézhetnék mit, milyen időszakra mennyit és mire föl számlázgatnak ezek össze vissza?

 

Idézem:

"Wenn Sie befürchten, dass Ihre Zahlung nicht korrekt beim Beitrags­service verbucht wurde, können Sie im Service-Portal für Unternehmen Ihr Beitrags­konto einschließlich der Zahlungs­aufforderungen (Rechnungen)"...usw

 

Ez ok, de hol? Mert nem találni ilyen oldalt sehol! https://www.rundfunkbeitrag.de/einrichtungen_des_gemeinwohls/informationen/bezahlung/informationen_zu_offenen_rundfunkbeitraegen/index_ger.html#zahlungsuebersicht  itt én sehol nem találok ilyen lehetőséget, vagy én vagyok a vakegér.

 

A problémám az, hogy volt(van?)  egy Wolfsburg - i állandó lakcímem ahonnét nem jelentkeztem ki mikor hazaköltöztem mivel nem volt rá időm mert haza kellett jönnöm hirtelen. Mivel nem jelentkeztem ki, ketyegett az ARD díj kb. 18 EUR/ho... Ok ezt elcsesztem, kifizetem.. DE! Azóta visszamentem Münchenbe ahol persze azonnal megtaláltak. Bejelentkeztem a Müncheni lakcímemre és a Rathause ban azt mondták azzal, hogy az új Müncheni (állandó) lakcímemre bejelentkeztem automatikusan törlik a Wolwsburgit. Mindezt ezért hogy  ne kelljen Wolfsburgba utazgatnom személyesen kijelentkezni, ami Münchentől még  8 - 900 km.  A Müncheni lakcímem egy apartmannhause volt ahol egy közösségi befizető azonosítón történik a befizetés minden bérlő után, ezt tartalmazza a bérlemény havi díja! Tehát NEM jogos az erre az idpszakra vonatkozó követelésük sem.  Ezt be is jelentettem nekik az online felületükön csatolva a lakcímbejelentőmet, az apartmanhause fizetési azonosítóját..stb. Erre föl kiszámláztak nekem + még egy évet ami már az apartmanos időszakomra szól, tehát nem jogos... Most akkor még él a Wolfsburgi címem is vagy valóban törölték? Az ok hogy az apartmanhause időszakra kirótt járulék támadható, ezt az apartmanhause ügyvédje intézi, de ő nem foglalkozik csak az ő időszakukkal, a többi nem érdekli. 

 

Szoszo... Hol lehet megnézni az egyenleget?  Ha látnám abból kiderülne hogy milyen lakcímre szól a követelésük. De ezek csak annyit írtak hogy fizessek be 280 EUR t mert ennyi a számla egyenlegem a nyilvántartásuk szerint. Hogy milyen időszakra mennyi és milyen lakcímekre vonatkozik arról egy sor sincsen.

 

Ja, a legszebb hogy a levelet a Magyar címemre küldték mert bejelentettem hogy egyelőre nincs bejelentett lakcímem Németországban mert hazaköltöztem. Mondjuk valóban így van, a Müncheniből pedig természetesen már kijelentkeztem. A NAV kutya fasza ezekhez képest...  

 

Köszi előre is ha valakinek van tapasztalata ebben és segíteni is tud, info, elérhetőség, link..stb Bárminek örülni tudok. :)