Omosimama Creative Commons License 2017.11.08 0 0 14787

Na, az enyémek pihennek rendesen. :-( Nem tojnak, csak híznak és tollasodnak, fürödnek a porban és csipkedik a papucsomat, ha bemegyek hozzájuk. És csak nappal szeretnek az infra alá-mellé ülni, este ki kell kapcsolnom, hogy megnyugodjanak. Nem fáznak meg éjjel sem, mert egy pléddel takartam le a rácsot, ami elhatárolja őket a külvilág ragadozóitól. Egy oldalára fordított hűtőláda a lakásuk, jól bealjazva szénával. (Szerintem egy menyétke járhat felénk, de nem biztos.) Jövőre madárhálóval burkoljuk be az egész röpdét és beton lesz a padló (patkány), majd beszórom homokkal, földdel, hogy ne legyen olyan rideg.

Viszont ezek szerint el akarna kotlani az egyik fürjecske (most???), mert zavarja a többieket keményen, alig tudom éjszakára berakni őket. Mintha egy zsák bolhát kéne összeszednem. Pár napja "bolondult" meg. Meddig tart ez a "bolondóra" egy fürjnél? Addig míg kikelne egy fészekalja (16-18 nap)? Nem merem különválasztani a többitől, remélem elunja a fölösleges üldögélést. Sebesülést még nem okozott.

Apropó! A tyúkólban, ahova bevittétek őket tyúk is van? Én azt tapasztaltam, hogy a tyúkok (ha beszabadulnak a fürjekhez) figyelembe se veszik őket, akárha verebek volnának, "csak" eleszik a kajájukat, meg ne adj' isten rájuk lépnek.

Előzmény: Éva és Laci (14786)