elemlampa.blog.hu Creative Commons License 2017.08.31 0 0 5810

Ne haragudj, de hol olvastál ekkora ökörséget hogy az aqua wax hónapokig fent marad? maximum a super resin polish + extra gloss lehet ilyen vagy a HD wax. Az aqua wax kb arra való hogy kicsit feldobd a kocsit mosás után.. 

 

A samponjuk nem habzik ez igaz, valakinek ez negatívum, de direkt ilyen, ettől még jó, a kinti fórumokon is dicsérik. Nem tudom mivel tisztítottál (szivacs, mikroszálas kesztyű?) és miféle speciális szar ragadt a fényezésre amit nem bírtál vele leszedni, bár nem biztos hogy ez a sampon feladata lenne (fingom nincs) lehet hogy ilyen beragadt gyantás szarokra mással kellett volna rámenni. Amennyire tudom a wax tartalom is befolyásolja a habzást, az pedig elég rendesen jelen van, mosás után 50-60km/h felett nálam nem kellett ablaktörlőt használni.. persze egy idő után lemossa az eső, de ez ilyen. 

 

Árak. Léteznek ipari kiszerelésű cuccok is náluk, nagyságrendekkel jobban jössz ki, pl az ablaktisztítónál 5 liter volt vmi 7-8e ft, a boltban az 500milisért elkérnek közel 3e ftot.. (ja.. közel 5 liter Clin valami 1400 körül van nagykerben..)

 

A gumiápoló nekem is tetszett, de tényleg elég rövid életű. Viszont vízbázisú, emiatt nem is barnul be később a gumi mint sok oldószer alapú gumiápolónál..

 

A car glass polish a nevével ellentétben nem polírozásra való, a vízkő ellen sem hiszem hogy jó és főleg nem karcok eltüntetésére való, csak simán tisztításra és szintén egy olyan termék ami szépen működik. Én próbálkoztam már mindenféle tisztítószerrel, ilyen olyan kendővel, de soha nem sikerül tökéletesen tisztára törölni a szélvédőt. Látszólag jó, de ha úgy éri a napfény akkor látszik hogy törölgette valaki, néhol homályos stb. A car glass polish jobb eredményt adott mint egy egyszerű ablaktisztító. 

 

"Ami igazán kicsapta a biztosítékot, hogy nem lehet porlasztva fújni a felni tisztítót, illetve a rovaroldót sem, hanem habot fúj, ami miatt nem lehet szépen teríteni a felületen. "

 

Az ilyesmit én se szeretem, viszont van saját fél literes szórófejes palackjuk ipari, japán, Canyon szórófejjel, ezt őszintén tudom ajánlani. Tartós, élvezet vele fújkálni és állítható a sugár mérete is.

 

"Felni tisztító spray dettó, ráadásul ez utóbbit ecsetelni is kell, de még úgy sem hoz le még közepesen makacs szennyeződéseket sem. Miután ecsetelés és ecsettel dörgölés után sem jött le a dzsuva a felniről, befújtam valami olcsó, kb. tescos termékkel, az lehozta egyből."

 

Nem gondolom, hogy valótlant állítasz, de ez azért kicsit meredek.. a narancssárga felnitisztító, ha azt használtál ráadásul savas... még gyorsabban is kéne hatnia mint a ph semleges társainak. Kíváncsi lennék mi volt az a közepesen makacs szennyeződés amivel nem bírt. 

 

De ajánlok neked három másikat. Kiváló ár/érték arány: Wolf's Neutrális Felnitisztító (500ml, kb 1500ft vagy ipari 1-5 literes még jobb áron), drágábbak, Sonax Extreme felnitisztító vagy sokak szerint a csúcs a Carpro IronX.

 

A Wolf felnitisztítója így dolgozik, a képen egy olyan felni van amin semmiféle extra védőbevonat nem volt előtte, másfél hónapig nem volt hozzányúlva, a belső peremek olyan barnák voltak már a fékportól, mint a vasúti sínek oldala.. 7-8 perc alatt 2-3szor ráfújtam, ecsettel kicsit átpucoltam, aztán pumpás permetezővel + ecsettel lemostam. Egy-két apró hely kimaradt, fent látszik, de nem az a lényeg. Ennyi az egész. A kb 7-8e ftos IronX lehet hogy kicsit gyorsabban dolgozik és a fényezés tisztításához jobb választás lehet, de nekem egyelőre ez a Wolf tökéletesen bevált. A kép nem adja vissza mennyire retkes volt a felni.

 

https://www2.pic-upload.de/img/33838904/WOLF.gif

 

Autoglymtől a Vinyl & Rubber Care is nagyon jó illetve a motormosó az Engine & Machine Cleaner. Utóbbi tényleg nagyon hatásos.. úgy hozza le az olajos szaros koszt ahogy azt kell.  A külső műanyagápolójuk is jó az a zöld, most fejből nincs meg a neve. A kezelt műanyag egyrészt visszakapja a színét, sötétebb lesz másrészt úgy pergeti utána magáról vizet hogy öröm nézni. Ez hetekig tartó eredményt adhat olyan kocsinál is ami éjjel nappal kint parkol a szabad ég alatt

 

A rovaroldót nem ismerem, de ilyeneket hallottam már a Sonaxról is. Mindenhol van jó és kevésbé jó termék, szóval így komplett lehúzni egy márkát nem szép dolog, főleg ha nem tudjuk hogyan kell helyesen használni, alkalmazni az adott terméket. Az árazásuk egyébként nekem sem tetszik. 

 

"Ezután elővettem a sokkal olcsóbb turtle rovaroldót, az lehozta szépen."

 

Miután előtte átmentél rajta az autoglymmel meg a magasnyomásúval? nehéz dolga lehetett :)

 

Javaslom nézz körül a Wolfnál, nekik is vannak jó termékeik és sokkal jobb árakon dolgoznak, ráadásul magyarok, tudsz velük normálisan kommunikálni is.

Előzmény: hamvasat (5807)