moonshadow Creative Commons License 2017.08.18 0 0 11

Ma reggeli éhgyomri vércukrom 5,3 volt, máris kezd jó irányba alakulni.

hogy jön ez ide?

Tavaly előtt elmentem a háziorvoshoz (99 kiló voltam akkor), hogy tapasztalom magamon az inzulin rezisztencia tüneteit, mert az éhgyomri vércukrom egy napon 7,6 volt és bár sokszor ettem nassoltam is közben, mégis állandóan éhes voltam, meg már kialakult a szomjúság, szájszáradás, sok folyadék fogyasztása, gyakori vizeletürítés. 

Mondta a doki, hogy a számok szerint nincs bajom, mert ők 6,8-at mértek de fontos a megelőzés, mozogjak-fogyjak, akkor lejjebb megy, oszt jónapot. 

Aztán olvastam egy-két cikket arról, hogy az orvosilag megállapított prediabétesz éhgyomri vércukor határok túl magasak, mert a bajok már 5,5 feletti éhgyomri cukorértéknél elkezdődnek.

Aztán lefogytam mozgással 89 kilóra és azt próbáltam tartani.

Közben ünnepek körül voltak bűnözési napok, amikor felmentem 91-92 kilóra melyet ünnepek után ledolgoztam vissza 89-re. Így alakult ki, hogy az éhgomyri cukor 5,6-5,8 körül stabilizálódott, ami a háziorvos szerint teljesen jó.

Szerintem viszont nem jó, mert volt egy szülinap, ahol jól betortáztam, sőt vittünk is haza sütit melyet másnap megettünk. Este szokás szerint nekiálltam futópadomon 5 km/h-val gyalogolni emelkedőn mely napi rutinnak számított, ezúttal azonban fél óra múlva majdnem fejre álltam, le kellett jönni, karikák pattogtak a szemem előtt, és egy gyors vércukor mérés 2,9-es cukrot mutatott, holott egész nap szénhidrátokkal tömtem magam. Ennek mi a magyarázata?