moonshadow Creative Commons License 2017.08.17 0 0 3

Rövid távon hatásos minden tekintetben, azt olvastam mindenütt, még ott is ahol hosszú távon károsnak ítélik.

Nekem most a rövid távon ledobandó -10 kg-ért lett érdekes, meg mert szeretném kipróbálni magamon ezt az energiaégetési üzemmódot, illetve az inzulin rezisztenciára való jótékony hatása miatt.

Nekem 105 kilósan az éhgyomri cukrom 7,6 volt, 15 kg fogyással le tudtam vinni 5,6 ra, de még szeretnék kicsit csiszolni rajta, hogy lehetőleg 5 alá kerüljön, párhuzamosan a fogyással.

Először egy-két hónapot, de max 3 hónapot tervezek, azután szerintem visszatérek a normál kalóriaszámolásos étrendhez. 

Valamennyi diétáról és fogyókúrás módszerről az a véleményem, hogy csak kúraszerűen érdemes őket alkalmazni mondjuk évente pár hónapig, mert a rövidtávú előnyök egy idő után csökkennek, viszont a hosszú távú hátrányaik növekednek. 

Rájöttem, hogy nincsenek kőbe vésett igazságok, mindenkinek magának kell megtalálni, felépíteni a saját maga számára hasznos módszert ami másnál nem biztos, hogy jól működik.

Nálam igazán hasznosnak a kalóriaszámolás+mozgás bizonyult eddig, kiegészítve pár fogással:

1.pl. hogy a reggelit eltolom 10-11 re vagy kihagyom és ebéddel kezdek, mert megfigyeltem, hogy ülőmunka miatt nem vagyok délelőtt éhes, csak vizet innom elég, viszont amikor még megszokásból ettem, (mert ugye az a közvélekedés, hogy reggelit nem szabad kihagyni), akkor az beindította a gyomorsav termelést és akkor ha mondjuk 8-kor ettem, 10-11 kor már kopogott a szemem és alig vártam az ebédet. Ha viszont nem eszem reggelit, csak iszom egy pohár vizet, akkor éhség nélkül el vagyok délig.

2. Az is működött normális szénhidrátos étrendnél, hogy addig nem ettem, mag az előző főétkezés után nem korgott a gyomrom, tehát megvártam, hogy kiürüljön a gyomor és pihenjen kicsit.

De ez ketogénnél most nem téma, felesleges is lenne, mert több kisebb étkezéssel sem vivődik be túl sok kalória, ha megvonjuk a szénhidrátot.

3. kalóriaszámlálást a kalóriabázison végzem, így azért sokkal jobban lehet kontrollálni az eseményeket, és a megfelelő fehérje, zsír, szénhidrát egyensúlyt., mint kalóriabázis nélkül.

4. Este mozgok jellemzően a tévé előtt futópadon gyaloglok pár km-t pont a raktározási időszakban, így ledolgozom a bevitt kalória megfelelő hányadát. 

Ezekkel így együtt le tudok adni napi 100-150 grammot, izomvesztés nélkül, a -10 kg fogyás így is 3 hónap. Még így is belefér napi 1-2 kocka 70%-os csoki.

Előzmény: Szeszi50 (0)