fürjfürkész Creative Commons License 2017.08.08 0 0 14690

Üdv Hamvasat !

Lehet hogy félreértettél, de nem bántó szándékkal minősítettem a művedet, ellenkezőleg inkább elismerően.

Biztosan a szakmádból adódóan keresed inkább a un. modernebb megoldásokat, mint az egyik jó ismerősöm, aki villanyász, és mindenre éllenállást meg ampermérőt tenne. 

Na én apszolute nem ilyen vagyok, nem mérem logarlőccsel a rétiszénát !!

Én keresem az egyszerű, gyors , olcsó, általam könnyen kivitelezhető megoldásokat. Kivitelezni viszont mindent egyedül szoktam legyen fa, vas, vagy akármi, mert barkácsolni azt szeretek.

 

Visszatérve a nevelőmhöz a baloldaliba kezdem a kicsikkel, 100 db. fér kényelmesen el benne. 

1 db. infralámpát lógatok be a látható drótnál fogva, ami elég hőt és fényt ad. Ha fáznak alámennek, ha melegük van kört alkotnak a peremen. A lezárható tető fele nikecellel szigetelt, a másik része csak nejlonozott, ezen keresztül is jut be fény , amiből amúgy nem kell sok.

Ha kezdenek erősödni akkor felnyitom a csapóajtót, amin keresztül átmehetnek a másik nevelőrészbe, de itt se meleget se + fényt nem kapnak, a tető fele pedig csak hálós.

Alomnak ha nincs forgácsod a kiszárított apró széna is jó. Nekem ezek már bizonyítottan beváltak, nem okoztak problémát.Szerintem ez a fűgyüjtős szárítmány azért is jó mert ebbe jobban meg tudja vetni a lábát, nekem soha nem volt lábszétcsúszásos problémám. Habár lehet hogy az inkább " beltenyészeti " probléma .

Az etetésüket az első napokban --ezt is feltettem -- csak egy alacsony peremű általam összeütött tálcával oldom meg.Itatásukra pedig a szelepes megoldás tényleg jó. Van egy kis elcseppenés, de megoldható.

 

Sok sikert, még beszélünk.

 

Előzmény: hamvasat (14685)