mirla Creative Commons License 2017.07.10 0 0 19175

Tommer, a bankpast használhatod külföldön is, holland cím nélkül, amíg a számlát fel nem mondod. Ha járt még papír számlakivonat a címedre, azt szüntesd meg. A lakcím változást bejelentheted személyesen egy bank filiaalban, vagy internetbankieren segítségével. Cím nélkül nem tudod fenntartani a számládat, de EU-n belüli külföldi cím nem gond!

Más:

Miért nem tartod fenn az elkövetkező hónapokra a hollandiai címedet? Ki kell jelentkezned feltétlen? Ideiglenes címet nem tudsz szerezni? A hollandiai tartózkodásod a későbbiekben jobb, ha folyamatos, az AOW szempontjából is (holland öregségi nyugdíj). lehet, még fiatal vagy, és nem gondolsz erre, de más miatt is. Az eü-i biztosítást is felmondod itt? Azt lehet, hogy szintén sok bonyodalom intézni, mert itt csak év elején lehet felmondani, de ha Mo-n biztosítod magad, akkor itt be kell mutatni azt (levél, emailben is jó), és akkor év közben is megváltoztathatod. 2 helyre kár fizetni, és törvényileg csak egy helyen kell, hogy legyen eü-i biztosításod.

 

Én a helyedben vagy megtartanám ez a címet, ahol most vagy, vagy szereznék egy ideigleneset, ha az a terved, hogy visszajössz.

A BSN-szám szerintem ugyanaz lesz, de ebben nem vagyok biztos. (ezt is kár bolygatni pár hónap miatt)

 

Előzmény: Tommmer (19173)