dafyfyxx Creative Commons License 2017.07.04 0 0 2593

Sziasztok!

A Kérdés "mi csípked engem?"

 

Sajnos nem sikerült még olyan képet csinálnom a csípésről ami úgy nézne ki mint valójában, ezért inkább nem is teszem fel őket!

 

Tények:

 

Kb 10 éve kezdődött.

Csak Májustól Augusztusig fordult elő!

Eleinte 2-3 évente (nyaranta) 1 csípés!

Utánna minden nyáron 1-1, majd nyaranta 2-3, most meg egymás utáni napokban 3-4 is egymás után!

Eddig sosem tudtam mi csípett meg. (A legutóbbi eset után, valószínűleg azért mert első nap csak szúnyogcsípésnek véltem!)

Első nap egy masszívabb szúnyogcsípésnek tűnik, annyi különbséggel h nagyon piros a közepén egy gombostűnyi pötty (de szúnyogcsípés forma)

Másnapra elkezd fájni az izom. Nem vészes csak érzem kategória! Ekkor már kb 5cm foltban pirosodik, érzékeny, meleg (nem ég), a középső része (kb szúnyogcsípés méretben-kb 1cm) sötét vörös folt. Kevésbé viszket! A vörös folt legközepén meg szokott jelenni egy fehér nem egész 1mm miniatűr hólyagnak kinéző fehér pötty (ami nem lessz nagyobb).

3. naptól elkezd brutálisan dagadni, (sípcsont csípésnél 4-5 nap múlva az egész lábam másfélszeresére dagadt), de csak az elviselhető izomfájdalom van (darázscsípésnél kevésbé fájó), de a közete a szivárvány minden sötétebb színében elkezd játszani!

CSAK TÉRD ALATT volt még ilyen. (Repülő rovar ezért nem túl valószínű).

Első eset után a doki Loratadin Hexal-t írt ami kb 3-4 nap után kezd hatni, ha másnap felismerem és beveszem akkor megállítja majd idővel múlasztja (Kb 5-6 nap)

Mindig "természettel" összefüggő a dolog (túrázás, kertben térdelés stb)

A legutóbbit talán sikerült megfigyelnem, de még nem bizti h az is az volt csak valószínű!

Szúnyognál kissebb, NARANCSÁRGA, és voltak lábai! Többet nem sikerült megfigyelnem, mert gyors reakcióban "matrica" lett belőle!

 

Párom meggyőzött h mégis csak rakjak fel képet! Színek kicsit csalnak de legalább a forma látszik!

Bármi hasznos infó segíthet h kiderítsem h mi lehet ez!

Előre is köszönöm a segítségeteket.