foveon Creative Commons License 2017.03.29 0 0 11671

en csinaltam filmvagot, 120-as filmet vagtam. ket oldalan vekony csik jon le belole. de kezzel semmikepp nem allnek neki, ehhez kell egy eszkoz amivel sotetben pontosan tudsz vagni. nekem van egy 617-es kazettam, abba csinaltam egy betetet aminek a szelein voltak kesek es azok pontosan meretre vagtak a filmet. eleg volt egyszer attekerni, utana soteteben kezzel vissza a 127-es spulnira es kesz is.

elofordulhat hogy a visszatekert film ducibb lesz mint a 127-es spulni ezert erdemes a papirbol levagni, foleg a vegen ott ugy se annyira szamit.

orsobol csak femet hasznaltam, a muanyag az nem tul jo (pl efke) mert annyira kicsik a kormei hogy konnyen letorik es akkor csokolom, nem huzza tovabb.

 

van par teki szines filmem is lefotozva. anno a digilabbal ertkeztem, azt mondtak elo tudjak hivni mert elvileg a 127-hez is megvan a bevagas a gorgokon. igaz sosem probaltak. vegul nem kerult sor ra, a digilab meg bezart. az ap tankokban a 127-esnek van dedikalt orso beallitasa, azzal nem gond otthon ff-et hivni. elvileg diazni is lehet letezik 4x4-es keret, az belemegy a kisfilmes vetitokbe es ha nem takar be semmi akkor kivetiti, de odaig nem jutottam.

 

Előzmény: -Minarik- (11670)