Homo mirabundus Creative Commons License 2017.03.24 -1 0 29173

  Ne keress a neten kihozatali adatokat - ez érthetően a gyártók mélyen elhallgatott belső titka, de a nehézségeik azért tükröződni szoktak az áraikban is... A "fele" ezzel együtt egy jó becslés, a szimpla diszkrét félvezető eszközök 70-90 százalékára alapozva, ami viszont ha nem is a közgondolkodásban, de szakmai körökben általánosnak tekintett adat (gazdaságilag ennyivel számolnak). Teljesítmény-félvezetőknél máris le lehet vonni 10%-ot...

 

  Amúgy sohasem azzal van a baj, ami a polcon van:D, hanem amelyik betojik használat közben, és olyanok igenis akadnak, szerencsére valóban nem sűrűn (amikor mégis, ott a legtöbbször konstrukciós hiba van a háttérben). Én ennek a "nem sűrűnek" az egyik legfőbb okaként hoztam fel a koszt, mint beépített hibát a félvezetők esetében. A másik fő okcsoport már júzerközeli, sztatikus töltéstől a méltatlan bánásmódig terjedően. A harmadik, még mindig ugyanezen a szinten lévő forrása a hibáknak a gyártó, mint elsődleges felhazsnálónak a disznóságaiból ered. No most az, hogy ezeknől nincs tömeges panasz, a XXI. század elején azért elvárható minőségi követelmény, nem? Erre találták ki a folyamatos minőségellenőrzést vagy kétszázötven éve, azóta csak haladtunk egy picit... Kár ezen vitatkozni.

 

  A szenzorokról meg annyit: valóban meleg nyári nap után takaríthatom a hotpixeleket tucatszám, pedig csak kattintgatok. Más kérdés, hogy hidegben elbújnak... Ám ha még fel is forralnám a szenzort, a legtöbbjük ottragadna (volt ilyen, a Canon-szervizzel:D kellett kimaszkoltatnom).

  Nem volt sem Sonym, sem Panám (ők nem is csinálnak "rám szabott" vázat), és az, hogy jókat hallani-tudni róla, önmagában nem győz meg a nikonosoktól is hallható, hasonló hotpixeles tapasztalatok miatt - de ez mindegy, mert a különbségek önmagukban bizonyíték arra, hogy nem egyformán mívelik a kertecskéiket... Hidd el, a Sonynak szvsz ugyanonnan van a csipgyártó sora, ahonnan a Canonnak, és ha mégsem ők csinálnák, hát azoknak, akik bedolgoznak nekik:D. Ez egy nagyon belterjes iparág, mert csipet csinálni (nem tervezni!) a Mari néni is tud, de a hozzávaló eszközöket és alapanyagokat csak nagyon-nagyon kevesen képesek előállítani.

Előzmény: Jahno (29172)