Homo mirabundus Creative Commons License 2017.01.18 0 0 29033

Jahno, persze hogy lehet egy csomó értelmes -közöttük jó is- megoldása az exhighand olvtársunk által felvázolt helyzetnek.

  Ő viszont egy -nem véletlenül, sőt, hangsúlyozottan- minimalista megoldást ismertetett, amiben nagy szerepet kap az automata vaku adaptivitása, még ha (szerintem) gyakorta nem is tetszene az így megvilágított kép. A lényege az -mert én csak példának tekintem a leírtakat-, hogy a probléma valószínűleg soha nem az expo helyességével  lenne, akárhogy alakít a kézben lévő gép saját vakuja, mert a másik figyelembe veszi annak a hatását is, miközben villan (bizonyos feltételek mellett, hadd ne ismételjem). Vagy ha krampuszból hirtelen fehér angyalkának öltözne át a kis pulya, a külön vaku beállításain egy szemernyit sem kellene változtatni. Anélkül tudná a dolgát, hogy szólna neki valaki, mer a saját "szemére" van bízva a dolog...A gép pedig a kezedben van, a saját vakuja legtöbbször semmire sem elég vagy csak ront a képen, de arra jó, hogy indítsa a többit. Hogy emellett mit állítasz be rajta, az már a hozzáértéseden és a körülményeken múlik. Nem egy szabadonfutó, befolyásolhatatlan kompakt, hanem bridge, ugye.

  Értsd már meg: mi csak egyszerűen sajnálkoztunk afelett, hogy egy eszköz kihullani látszik a kezünkből, és emiatt a lehetőségek vagy olcsóak, ámde nagyon macerásak, vagy egyszerűek, de nagyon drágák lettek -  ugyanannak az eredménynek az eléréséhez. Minden más mellékszál volt; a manuális/automata/TTL izélgetésbe sem mi vittük a polémiát, miközben kiderült, hogy nincs a piacon ilyen cuccból új.

   Maradnak a böhöm nyeles Metzek, a tárcsáikkal:) Igaz, húsz év után is pontosan azt adják, amit egy év után adtak, és villanásra sem indíthatók minden kütyü nélkül... Csak közben eltelt húsz év, minden és mindenki felett. Húsz év múlva térjünk erre vissza, jó? Így kívántam magamnak extrém hosszú földi létet...

Előzmény: Jahno (29032)