SGP73 Creative Commons License 2016.12.22 0 0 1401

Szervusztok!

Háttérolvasóból megnyilvánulok kissé!

 

Saxi1982!

 

szia!

 

Ha nem sürgős, január elején tudok neked segíteni. Nekem meg van a könyv amelyben ezek a rajzok megtalálhatóak, a címe: A miskolci fűtőház története. Ez a kis barna könyv a vasúthistória sorozat egy darabjaként jelent meg.

Mivel nekem is ez a fő érdeklődési köröm, csak az egykori Északi fűtőház (ex Hámán Kató) és az Istvántelki Főműhely vonatkozásában, megvettem a könyvet. Gondolván sínen leszek vele. De csak majdnem.

No ami elszomorító az az, hogy borzalmas hitvány minőségben vannak benne az ez irányú rajzmásolatok. A számokat egy 30 szoros nagyítású geológus lupéval próbáltam kibogarászni az elmosottság tengeréből. 

És! Ami nagyon fontos, hogy olvasataim alapján változik a fűtőház falhossza, annak mértékében, hogy mekkora volt a fordító korong a fűtőház előtt. Az Északiban egykor 26 méteres volt, így a fűtőház "homlokzata" kb. 30 méter volt. 

Biztos van aki nagyobb spiler ebben mint én, de én ennyit tudok most szóban hozzátenni a kérdésedhez. És január elején szívesen elküldöm neked a beszkennelt rajzokat a könyvből. Ha nem lesz számodra késő.

 

Szervusz!

 

 

 

Előzmény: saxi1982 (1400)