anadrog82 Creative Commons License 2016.09.21 0 0 60527

Sziasztok,

Bár tudomásom szerint nincs PCO-m, de jó ideje keresek olyan fórumot, ami aktív, még most is :), hasznos infókat lehet rajta találni, a hőgörbe rögös elemzéseiben is várhatok segítséget, és nem utolsó sorban együtt örülhetünk, sírhatunk..bár remélem, inkább az előbbi lesz.

Remélem, befogadtok, és én is aktív tagja lehetek ennek a "csapatnak". Kevés emberrel tudok ezekről a problémákról nyíiltan beszélgetni.

Magamról annyit, hogy 4 hónapja próbálkozunk babóval. Tudom, hogy nem túl sok idő, de nem vagyok az a türelmes ember, valószínűleg, amikor a türelmet osztogatták, akkor én lógtam :). Szóval még eddig nem jött össze, de hónapról-hónapra bizakodó vagyok, és most is :).

16 évig szedtem fogamzásgátlót, nem könnyű nélküle újrakezedni mindent. Első pillanattól kezdve éreztem, hogy valami nincs rendben, első ciklusomban 2 hétig görcsöltem, volt egy felfázásom, és tejcsorgás mindkét mellemből, 35 napos ciklusom. Dokit megkerestem, de azt mondta, hogy ez mind nomális, tabletta után, de még egy vérvételre sem küldött el. Csinált egy rákszűrést, ami P3-s lett, és visszarendelt. Mondanom sem kell, hogy rendesen ráparáztam, de végül olyan stílusban beszélt velem, ami nekem nagyon nem jött be, és nem nyugodtam bele, hogy ez így minden oké, váltottam, és kerestem egy másik dokit, aki végre úgy érzem, hogy komolyan veszi a "problémáimat".

1.alkalommal csinált egy uh-t, 19. napon (közben elkezdtem magamtól szedni a Premens-t, és a ciklusom úgy néz ki 28-29 naposra csökkent), volt egy tüsző, de egészben, így, valószínűleg nem repedt meg. Kaptam vérvételre beutalót, doki magas prolactinra gyanakodott;

2. alkalom: vérvétel után, ciklus 7. napján több tüszőt látott növekedni mindkét petefészkemben;

3. alkalom: elvileg 14. napon (~bár ebben már nem vagyok biztos..később részletezem), bal petefészkemben látott kb. 18mm-es tüszőt, ami még nem repedt meg. Vérvétel eredményei:

-FSH: 10,7 - doki szerint ez magas babához;

-ösztradiol: 191;

-totál tesztoszteron: ‹0,69;

-prolactin: 158;

-TSH: 3,35 - doki szerint ez is magas a babához;

Elmondása alapján a nagyobb problémát az FSH okozza, mert abból azt lehet leszűrni, hogy nincs peteérésem. Mondta, hogy szedjek DHEA-t, mérjem a hőmet és ovu tesztet is használjak, és következő hónapban középidőben újabb uh-ra visszarendelt.

 

~Hogy miért írtam elvileg 14. napot a ciklusban, mert az elején barnázgattam csak, de én azt vettem 1. napnak, aztán 3 nap volt egy kevés vér, és 4-5 megint nagyon enyhe valami. Szóval abban sem vagyok biztos, mi volt a ciklus 1. napja. 

 

Szóval itt tartok most, szedem a DHEA-t, hőmérőzök minden nap, ovu teszt pozitív volt 2 napig...igyekszem minden rendesen vezetni, és bizakodni, hátha most összejön a pici.

Csatolom a görbémet is, bár nem tudom, hogy mennyire ad valós képet az utolsó pár nap, mert sikerült benyelnem egy felsőlégúti vírust, és nem tudom, hogy a magasabb hő annak köszönhető-e vagy, esetleg volt peteérésem is ebben a hónapban.

Köszönöm, ha megnézitek, és befogadtok :), és várom, hogy nálatok mi a nagy harci helyzet :),

Anadrog