Ropass Creative Commons License 2016.08.27 0 0 19006

338.

Szembenézés az elutasítással

A csalódottság kezelése

 

Fájdalmas tud lenne, ha valaki iránt érdeklődünk de ő nem akar velünk lenni, vagy ha nem kapjuk meg az állást amit szeretnénk. Ezek a tapasztalatok az élet részei és azt mutatják, hogy mennyire sebezhetőek vagyunk. Vannak akik úgy kezelik a csalódottságot, hogy arra fókuszálnak, hogy mit rontottak el. Ez annak az illúzióját kelti, hogy ha mindent tökéletesen csináltunk volna, akkor sohasem tapasztalnánk ezeket az érzéseket.

 

Az igazság az, hogy nem számít ki vagy – nem számít mennyire jól nézel ki, mennyire vagy képzett, mennyire vonzó – nem fogod mindig megkapni azt amit akarsz. Emberek és lehetőségek hagynak el, még akkor is, ha mindent megteszel értük. A szomorúság, veszteség, frusztráció és csalódottság normális, természetes és egészséges.

Természetesen csalódott vagy – az a valaki, az az állás vagy a cél tényleg fontos volt neked! Adj magadnak teret, hogy tényleg átérezd a csalódottságot. Érezd a nyomást a mellkasodban vagy a hasadban. Érezd a belső ellenállást az elutasítással szemben. Érezd a szomorúságot és a könnyeket a szemeidben.

 

Minél inkább csak egyszerűen átérzed az érzést, anélkül hogy elmerülnél a történetekben, hogy miért nem vagy elég jó, annál gyorsabban túl leszel rajta. Ez a csalódottság szolgálhat azzal, hogy emlékeztet mennyire jelentőségteljes számodra hogy találkozz egy partnerrel, vagy hogy találj egy ideális állást. Segíthet megerősíteni és feltüzelni a szándékod, hogy küzdj az álmaidért új szenvedéllyel és elánnal.