Ropass Creative Commons License 2016.08.26 0 0 19005

337.

Szembenézés az elutasítással

Ne vedd személyesen

 

Ha valaki elutasít, azt jelenti rossz vagyok, nem vagyok elég jó és nem érdemes. Ez a folyamat gyorsan és tudat alatt történhet. Nem sokat gondolkodunk rajta, egyszerűen zsigeri szinten érezzük.

Ez az egész testünkben jelen lévő érzés ami nehézzé teheti a légzést, az álldogálást és nehéz az emberek szemébe nézni.

Egy hatékony módja megtörni a személyre vetítés ösztönös szokását, ha feltárod mi mást jelenthet még az elutasítás azáltal, hogy egy egyszerű kérdést teszel fel magadnak rendszeresen:

 

Mi mást jelenthet ez?

 

Ha beszélgetni kezdesz valakivel és nem tűnik érdeklődőnek hogy folytassátok, jelenthet ez valami egészen mást, mint a te negatív értelmezésed?

Talán szeretne egyedül lenni. Talán valamin felhúzta magát vagy megsértették, amihez nincs közöd, vagy egyszerűen rossz hangulatban van. Talán félénk és gyorsan véget vetett a beszélgetésnek mert ideges  és nem tudja, hogy mit mondjon.

A fő tanulság az, hogy az elutasítás nem csak mást jelenthet, hanem a legtöbb esetben mást is jelent.

A kulcs az, hogy először legyél tudatos arra a tényre, hogy az értelmezésed jelentése – az hogy a te hibád, hogy vesztes vagy, vagy egyszerűen nem kedvel téged – nem az igazság. Innen pedig, keresned kell értelmezéseket, a személyre vetítés és a súlyos önkritika nélkül.