Ropass Creative Commons License 2016.08.20 0 0 18999

331.

Képzeletbeli kitettség

 

Figyelj arra, hogy lásd a teljes környezetet – a pincért, aki jön hogy felvegye  a rendelésed, majd kihozza az ételt. Képzeld el, hogy látod az embereket a körülötted lévő asztaloknál. Most pedig képzeld el, hogy rájuk nézel, és látod őket ahogy ott vannak. Ha megjelenik, ismerd fel az elmédben lévő félelmet attól, hogy bírálni fognak, következtetéseket vonnak le rólad, vagy lesajnálnak.

Lásd magad ahogy mosolyogsz és lélegzel, és képes vagy kezelni bármiféle választ amit kapsz a körülötted lévő idegenektől.

Képzeld el, ahogy a kiemelkedően finom étel utolsó falatjával is végzel, félretolod a tányérodat, majd hátradőlsz a székedben egy jóllakott sóhaj örömével. Mindenben a legjobb az a felismerés, hogy bármikor kényeztetheted magad egy finom étel örömével.

 

 Mit tapasztaltál, miközben elolvastad ezt a képzeletbeli kitettség gyakorlatot? Előidézett szorongást vagy félelmet benned? Ha igen, tökéletes! Ezen fajta kitettségnek az a célja, hogy érezd a kényelmetlenséget, amit érezhetsz az adott pillanatban. Minden alkalommal, amikor megtapasztalod ezt a kényelmetlenséget és nem menekülsz vagy kerülöd el, megerősíted a képességed, hogy bátran cselekedj.