Ropass Creative Commons License 2016.08.19 0 0 18998

330.

Képzeletbeli kitettség

 

Például, tegyük fel hogy félsz elmenni egyedül enni egy étterembe. Ezt a hetes szintre írtad be a hierarchiádban, és ezt a tevékenységet szokásszerűen elkerülöd. Ahogy haladsz felfelé a hierarchiádban, választhatod hogy elmész valami finomat enni egyedül, ami egy szociális tapasztalat is lesz. Mindeközben, használhatod a képzeletbeli kitettséget, hogy dolgozz néhány félelmeden.

A tapasztalat kulcsa az, hogy ténylegesen érezd a szorongást, miközben végighaladsz rajta. Képzeld el részletesen a helyzetet, ahogy olvasod a következő szakaszt:

 

Megérkezel a városod egyik éttermébe. Elhatároztad, hogy megjutalmazod magad egy finom vacsorával, semmi egyéb okból azon kívül hogy megérdemled. Ahogy besétálsz az étterembe, a pincér megkérdezi hányan lesztek. Lásd magad ahogy mosolyogsz, és nyugodtan válaszolsz neki, hogy egy személyre kérsz asztalt ezen az estén. Figyeld meg hogy érzed magad amikor ezt mondod neki, van-e valami szégyentől való félelem a testedben. Egy mély lélegzetet véve az asztalodhoz sétálsz és leülsz, majd közelebb tolod a széked a fehér asztalterítőhöz.