vikiviki Creative Commons License 2016.08.05 0 0 60516

Engem azóta nem vizsgáltak, hogy tök beállt 30 napra a ciklusom, viszont az a tény, hogy beállt 30 napra a ciklusom, amit előtte csak Norcoluttal lehetett beállítani, az engem eléggé meggyőzött avval kapcsolatban, hogy lehet valami ebben a hormon-dologban :) Nekem 2,5 volt a TSH-m, tehát kicsit magas, azóta viszont nem mértük. A helyzet az, hogy nekem sem tudtak az ég egy adta világon semmi okosat mondani, csak olyan bölcs dolgokat, hogy "már csak kb. 15 év van hátra, és a menopaza úgyis megoldja a dolgokat" (kösz!!), meg hogy "ha már háromszor volt terhes, az bizony felboríthatja a hormonrendszert" (akkor miért állt vissza tök frankón a terhességek között, hm?), meg hogy a "hormonok ilyenek, nem tudjuk mindegyikről, hogy mi hogyan hat" (ez legalább őszinte volt:). Szóval én max. együttérzést tudok adni, okosakat nem tudok mondani, mert nekem sem mondtak okosakat. Viszont frankón elmúlt a PCO legtöbb tünete anélkül is, hogy okosakat mondtak volna, pedig még tökre nem menopauzázok így harmincakárhány évesen, tehát okosak mondása nélkül is tünetmentesnek lehet lenni:) Férjemnek pl. sokkal drámaibb volt a változás, ahogy elkezdett mozogni és rendesen kajálni, kb. másfél hónap alatt elmúltak ezek a hülye tünetek.

 

Hát, én kicsit mindent szegnek nézek, mivel van egy kalapácsom, és nekem bejött, de kevés időre tök jó alternatíva a HIIT. Ráadásul elméletileg a hormonrendszernek is jót tesz, meg a hasi zsírt is jól csökkentette, ami ugye rontja az IR-t. Szerintem egy próbát megér. Tele a net 25-30 perces videókkal, bemelegítéssel, gyors nyújtással, mindennel, még átöltözéssel és zuhanyzással együtt is simán belefér 45 percbe. Nem linkelem be még egyszer a fitnessblendert (nekem az a kedvencem:), épp most nyomtam le egy 30 perces ... nem-HIIT-et, hanem hasizmot, de mindegy, jó volt :) Nem, nem kapok pénzt érte - amúgy is ingyen van, de már kezdem annyira szégyellni, mintha fizetett ügynök lennék :)

 

A futás meg a bicajozás nagyon jó, de magában sajnos nekem sem volt elég:( Egyrészt mindig közbejön valami: eső, meleg, bármi, másrészt meg ezekhez azért jóval több idő kell, mint 25-30 perc, hogy hassanak is... (mondom én, aki laza 3000 km-t mentem két év alatt bicajjal :)

Előzmény: Asztalkendetta (60515)