elemlampa.blog.hu Creative Commons License 2016.07.31 0 0 5645

felnihez néhány valóban hatásos (nem savas) cucc, amik azt is leszedik amit a nagynyomású mosók+samponok, előmosók otthagynak (valóban makacs szennyeződések, beleégett fékpor stb) és itthon is elérhetőek,

 

- Wolf's neutrális felnitisztító

- Sonax XTREME felnitisztító

- Carpro IronX

 

Nekem nem különösebben hiányzik a magasnyomású, mert van a közelben egy olyan önkiszolgáló mosó ahol a pisztolynak szabályosan ellen kell tartani, olyan erő van benne. Nem tudom mekkora nyomással dolgozik, de az biztos hogy a korábban próbált mosók a közelébe se érnek. Asszem róluk van szó, MTM Hydro. A porszívójuk is baromi erősen szív. Van normális előmosó szer, viaszos szarok mindenféle program, ha kell és amit otthon nem tudok megoldani az a spec lágy víz ami cseppmentesen szárad. Amennyi plusz munka lenne a kézi mosással és főleg a szárítással az nekem nem éri meg.. Hobbi szinten néha megcsinálnám, de rendszeresen,  hetente biztos nem állnék neki vödrözni itthon. Az meg a másik, hogy az sem úgy van hogy bemegyek a tescoba két vödörér meg valami szar 300ftos szivacsér azt jóvan.. 2db profi (igazából három lenne jó), egyenként közel 20 literes autómosó vödör, normális strapabíró műanyagól, zárható fedéllel (gamma seal), görgőkkel (120kg teherbírás), esetleg ülőkével, grit guard betétekkel, kb 50 rugó.. és akkor kell még legalább valami frankó zsenília, mikroszálas ilyen olyan szivacs, óriás méretű jó minőségű mikroszálas szárító kendő stb. 

Egy nagyobb értékű vagy ritka szép állapotban lévő régebbi autónál el tudom képzelni hogy ezzel babrálok, de egy olyan autónál ami amúgy is már karcos itt ott van rajta húzás stb azt nem fogom simogatni, elég az önkiszolgáló mosó.

Előzmény: Garfield007 (5638)